Sunt Mihaita Gadea si, cu nedisimulata emotie, va prezint un document sfant, de ultima ora, primit de la mentorul nostru, Dom’Profesor. Dupa cum stiti, din cauza samavolnicei dictaturi Basescu-Kovesi este intr-un loc de reculegere.
Petitie primita de la Domnul Nostru, Voiculescu:

1. Despre spatiiile mici: Sssunt Dom Professor. Ssstimati ssustinatori, e inuman ce se intampla cu metri patrati alocati pe cap de detinut! Eu, la mine acasa aveam 1200 de m patrati in dormitor si aici am numai 57. E trist. Foarte trist. Mai ales ca uneori e inghesuiala, ca vin sa faca curatenie Mihaita, Mircea si aia mica cu fata de baiat. Imi amintesc eu cum o cheama.
Cer: cel putin 100 de metri patrati si sa nu mai vina aia mica in vizita ca ma agita. Grecu o cheama.

2. Despre mancare: Eu mancam numai icre negre, ca alea albe imi dau alergie. Aici, eu vad ca Badea se chinuie de cate ori vine sa le vopseasca pe alea de Manciuria cu marker-ul, dar uneori nu ii iese. Si fac semi-alergie, ca la motani.
Cer: sa i se dea un marker mai bun lui Mirciulica si, preventiv, si niste tempera neagra. Guase.

3. Despre conditiile de la dusuri: Eu eram obisnuit sa fac dus cu apa Evian. Aici e inuman! La dus curge numai Borsec si uneori mai e si acidulata. E o lume dura. Jos Basescu!
Cer: Sa se aduca in regim de urgenta apa Vitel la butoaie mari, ca sa ne scada si noua PH-ul la loc.

4. Despre bai: Robinetele mele de acasa erau de aur masiv cu usoare cristale pe lateral. Mici, mici.
Aici, cel putin la mine in aripa de cladire, sunt doar poleite cu aur. Mi-au confirmat si alti detinuti (Borcea) ca si la ei conditiile sunt la fel de ingrozitoare. Acum doua zile, Borcea a vazut in loc de cristale putina cocleala la un colt de robinet. La apa calda. Si Valentina a observat aceasta nenorocire.
Cer: Sa se demonteze robinetele din biroul meu de la Intact si sa se aduca la penitenciar in regim de urgenta.

5. Despre televizor: Acasa aveam si eu posturi diverse. Cel mai mult imi placea sa ma uit la Animal Planet, sa vad cum trec pestii pe ecran. Ma mai uitam si la şocâtele ala poznas de Diaconescu. Acum, din cauza lui Bassescu, m-au pus sa ma uit doar la Antena 3. Nu exista teroare mai mare. Stau si plang. Plang si stau!
Cer: Sa se desfiinteze dracu’ odata Antena 3 sau sa se transforme in post gen Animal Planet. Pe Ciuvica poate sa il pastreze la emisiunea cu diavolii tazmanieni, ca el se potriveste.
Alta varianta ar fi s ail aduca mai repede in celula pe Ghita, ca sa ne bage si Rtv.

6. Despre plimbare: Aici, in inchisoare, un detinut este plimbat cam 2 ore pe zi. Este o nesimtire!
Cer: Sa nu ma mai tortureze in fiecare zi sa merg prin curtea aia! Sa mi se aduca soferu cu masina de acasa, sa ma pot plimba si eu odata cu ceilalti detinuti.

7. Despre cultura: Acasa scriam carti in voie si apoi le corecta cineva si deveneau lucrari stiintifice. Spre exemplu, eu am scris intr-o zi “Monografia motanului Felix” in doua pagini plus coperta si a doua zi cineva a corectat-o si a iesit “Istoria romanilor de la 1848 incoace”-10 volume de 2200 de pagini. Sunt bun!
Cer: Am scris si aici 7-8 lucrari de 2-3 pagini bucata. Sa vina acelasi om sa le corecteze si apoi sa se considere ca sunt lucrari stiintifice.

8.Despre colegi: inainte il vedeam rar pe doctor Mencinicopschi. Acum il vad in fiecare zi. Uneori si noaptea.
Cer: Nu il mai suport! Toata ziua imi vorbeste de porcariile alea de alimente pe baza de soia si eu nu suport soia. Tot incearca sa imi bage pe gat chestii cu Omega 6. Cer sa fie inlocuit Mencinikopski cu domnul acela dolofan de la Masterchef, care gateste cu multa prajeala. Si Menci sa fie numit bucatarul lui Basescu.

9.V-as mai scrie si punctele 9 si 10, dar incepe emisiunea lui Capatos si sunt mare fan. Inainte de a merge in vizita la Giovani sa o vedem, a venit Mihaita sa ma faca curat.

AI CARTE, AI PARTE!

“Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta. Costa 38 de lei si se comanda online, daca intri pe Bookzone. Cartea este disponibila AICI.
Ti-o trimite chiar si in Alaska.

cover_blogb

Francezii au facut petitie la UEFA: „1. Eder trebuia macelarit, nu Ronaldo! 2. Noi ce facem cu autocarul de campioni?”

*cele mai recente articole pe facebook/cronicipebune

Halta.

PS: Daca ratati vreun articol pe cronicipebune, nu va ingrijorati! Il gasiti maine furgasit in alt ziar de umor.

*cele mai recente articole pe facebook/cronicipebune

Lasă un răspuns