Va deranjez si eu cu o tema de gandire. Zilnic, in lume, mor de foame peste 20 000 de oameni. Organizatia Salvati Copiii spune ca 300 de copii pe ora se prapadesc pentru ca nu au ce manca.

Nu ar trebui sa declaram un fel de pandemie? (stiu defintia, nu asta e ideea aici. Ii putem spune cum vreti voi)
Sa ne inchidem toti in birouri sau sa muncim pe rupte, iar cateva procente sa mearga catre oamenii astia?
N-ar trebui sa instituim la nivel mondial un fel de Politie care sa ii condamne pe aia care arunca mancare? Zic si eu.
O treime din totalul alimentelor produse in fiecare se arunca sau se pierde, in timp ce 821 de milioane de semeni sunt subnutriti.
N-ar trebui sa avem afisat in fiecare zi la televizor, numarul de cazuri de morti din cauza foametei si sa nu declaram „relaxare” pana nu ajungem la 0?
Vom invinge bolile prin informare, prin mesaje politice, restricti. De ce nu folosim aceleasi arme si in cazul foametei? Nu e o boala, dar duce la boli si la moarte. E o cauza. Cum ar fi ca maine toti presedintii sa apara la televizor si sa vorbeasca despre cat de mult irosim, aruncam? Utopic, da.
Stiu, comparatia cu Covid poate parea putin deplasata sau e total deplasata, dar nu suntem noi, oamenii, putin ipocriti? Putin mai mult?

2 Comentarii la “300 de copii mor de foame in fiecare ora.

  1. Zev says:

    Mda, si mai e o chestie – si in tarile dezvoltate, sunt copii care se culca infometati. Din cauza regimului alimentar neadecvat, sunt mult mai expusi la boli. De stigma sociala experimentata la scoala si in comunitate nu mai zic. Da’ nu, dam cu Greta Thunberg, BLM, PLM… FAO se lupta cu Monsanto (tot dracu’ ala, sursele de finantare sunt diferite). Daca statele dezvoltate nu ajung la zero-ul ala, ce pretentii sa ai de la Nigeria sau Cambodia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *