Desi legea interzice camparea, nesimtirea e mare pana la cer.

ARBDD:
„­čĹëAfluen╚Ť─â de turi╚Öti pe plajele s─âlbatice din sudul Rezerva╚Ťiei Biosferei Delta Dun─ârii
Din al doilea weekend din luna iulie a ├«nceput s─â se ├«nregistreze afluen╚Ť─â de turi╚Öti pe plajele s─âlbatice din sudul Rezerva╚Ťiei Biosferei Delta Dun─ârii ╚Öi, astfel, Plajele Vadu, Corbu ╚Öi Midia au fost din nou pline.

├Än cele dou─â zile de weekend au fost estima╚Ťi aproximativ 8.300 de turi╚Öti ╚Öi 1.220 de autovehicule, Plaja Vadu fiind cea care a ├«nregistrat cel mai mare num─âr de turi╚Öti pe zi, respectiv 3000 s├ómb─ât─â ╚Öi 4000 duminic─â, de asemenea ╚Öi cel mai mare num─âr de autovehicule (500 pe zi).

Ac╚Ťiunile de monitorizare ╚Öi control ├«n zon─â au continuat, inspectorii ecologi ai ARBDD au ac╚Ťionat cu echipaje mixte formate din reprezentan╚Ťi ai Poli╚Ťiei zonale Corbu ╚Öi ai Grup─ârii Mobile de Jandarmi ÔÇŁTomisÔÇŁ Constan╚Ťa.

Din p─âcate, mul╚Ťi dintre cei sosi╚Ťi pe aceste plaje s─âlbatice, neamenajate, continu─â s─â ignore indica╚Ťiile de pe panourile de informare amplasate ├«n zon─â ╚Öi pun presiune pe habitatele naturale costiere, iar pentru aceste fapte sunt sanc╚Ťiona╚Ťi. Dintre ace╚Ötia, sunt turi╚Öti care recunosc fapta, ├«╚Öi asum─â plata amenzii, ├«ns─â nu vor s─â p─âr─âseasc─â locul (ma╚Öina sau cortul).

Pentru contraven╚Ťiile constatate, au fost aplicate ├«n total 46 de sanc╚Ťiuni dintre care 22 de amenzi ├«n valoare de 21.200 lei ╚Öi 24 de avertismente.

Dup─â fiecare weekend ├«n care mii de vizitatori sosesc pe plajele s─âlbatice din zona Vadu- Corbu- Midia, firma de salubrizare din zon─â (├«n baza contractului ├«ncheiat ├«ntre Prim─âria Corbu ╚Öi Administra╚Ťia Rezerva╚Ťiei Biosferei Delta Dun─ârii) ridic─â de╚Öeurile depozitate at├ót ├«n pubelele instalate ├«n locurile special amenajate, c├ót ╚Öi pe cele aruncate l├óng─â acestea.

Facem ├«nc─â odat─â apel la turi╚Ötii ce aleg s─â vin─â pe aceste plaje neamenajate din Rezerva╚Ťia Biosferei Delta Dun─ârii, s─â respecte regulile ├«n vigoare cu privire la vizitarea acestor zone, aceste reguli fiind expuse pe panourile din zona plajelor.

Reglement─ârile pentru desf─â╚Öurarea activit─â╚Ťilor ├«n zonele costiere din rezerva╚Ťie, au rolul de a proteja pentru viitor sistemul natural ecologic cu flora ┼či fauna local─â, peisajul ┼či caracteristicile naturale ale zonei de coast─â ┼či de a men┼úine pe termen lung statutul favorabil de conservare al habitatelor naturale, situri Natura 2000, ├«n conformitate cu legisla┼úia ├«n vigoare.”

Vrem o tara ca afara, dar cand e vorba sa respectam o lege simpla, ne doare undeva. Cat despre lege: e clar ca lumina zilei ca amenda e o caterinca, atata timp cat oamenii prefera sa incalce legea si sa o plateasca.
Ne facem ca dam amenda, ne facem ca facem, in timp ce legea e blanda si depasita. Ia sa vedem, daca ii amendeaza ca afara, cu o mie de euro pe zi, mai indrazneste careva?

 

OFERTA SPECIALA pentru premianti

Pachetul Silviu Iliuta

p

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *