Pachetul Silviu Iliuta

Pe o autostrada din Italia. „Nu dati voi cu var pe cate am construit eu!” (foto: Marius Macovei)

Patronul are tiruri care merg in Italia, isi poate exprima liber orice tampenie, face bani in Occident, cu toate astea il plange pe Ceausescu.:)))
Tatal meu isi programa din timp zilele in care trebuia sa stea la coada la benzina. 4 ore, alteori 6, 7, cum ii era norocul. In general, plecau in grup, trei vecini de la bloc.

Pana ajungeau sa alimenteze, sa ia ratia lunara de 20 de litri, socializau, mancau niste branzica si rosii de pe capota, spuneau in soapta bancuri cu Ceausescu si impingeau masinile ca sa faca economie de benzina. Cand nu aveau cu cine sa ma lase, dormitam pe banchete din spate. Tot pentru economie, opreau motorul de cate ori mergeau la vale. Nu imi amintesc prea multe vai parcurse in copilarie cu motorul pornit.
O mica parte din Comunism, asta pe care il ridica in slavi tot felul de destepti de 20, 30, 40, 60 de ani, prin postari imbecile de genul: “uite ce a facut Ceausescu- metrou!” Nu a facut el, ba! Au facut oamenii, pusi la jug, morti de foame, trenurand de frig prin case, pentru ca toti banii sa se duca in proiectele megalomanice ale lui Ceasca. Asta era doar coada la benzina. La carne era dubla, la banane verzi la fel, iar la altele nu prea era, pentru ca si ele lipseau cu desavarsire. Ciocolata chinezeasca, spray strain, gume de mestecat poloneze in care nu iti spargeai dintii si ness de la bulgari, doar la astea puteam spera intr-un an cu noroc.
Pe toti nostalgicii astia i-as intoarce in timp si i-as inchide acolo un an, apoi i-as intoarce in prezent si le-as spune: posteaza acum, ma, despre cat de bine era pe vremea lui Ceausescu! (@pozadelaalexandrumafeiu)

OFERTA DE VALENTINEȚS! AICI:

 


Pachetul Silviu Iliuta

Lasă un răspuns