Pentru aia mica mergem, iubita! Pentru aia mica.
Primele cinci coate in burta le-am luat la intrare, pe motiv de nepozitionare corespunzatoare in fata lui Dan. Dan era un malac, venit la targ cu familia, mai precis cu nevasta, pe care o incurca masca la urlat: Daneeee, Daneeee, ia vin fieeert, baaa! Mortii tai, sa nu te puna dracii sa nu iei!
Si Dan a facut ce face orice familist adevarat cand trebuie sa procure familiei sale hrana. In acest caz, bautura. Si-a facut loc. L-am intrebat pe Dan de ce ma loveste, da’  nu mi-a mai raspuns, intreptandu-se spre o babuta, Dumnezeu s-o ierte. Sper sa fi scapat.
La clatite era mai liber, coada de maxim juma’ de ora, la care am aflat ca azi se instaleaza noua ordine mondiala, ca noi suntem nubirieni de acum 80 000 de ani, veniti pe Pamant sa isi faca laborator. Desigur, am fost instiintat si de faptul ca UE ne vrea graul si rosiile. Adica vrea sa nh mai existe. In fine, desi pastram distanta, am observat ca distanta pana la punctul de vanzare se tot marea, acand in vedere ca intre mine si clatita se interpuneau tot felul de oameni. l-am revazut si pe Danut, care bineinteles a luat coada din spatele meu, dar a ajuns la finis inaintea mea. Nu e bai pentru ca mi-am facut si eu curaj si m-am apropiat de o doamna mai la 50 de ani, cu fata acoperita partial de masca trasa sub nas. Zicea tare ca „astia ne inchid iar, asa se vrea”. Iar prietena ei i-a spus ca romanii sunt subminati si calcati in picioare. Fapt confirmat de mine pentru ca ea chiar m-a calcat.
Pentru aia mica, tati! a zis sotia. Si am indurat chiar si coada de la ciocolatele de casa. Micuta coada, dar am avut eu ghinionul sa dau de nevasta lui Danut, care mi-a si aplicat al saselea cot in burta, lovitura probabil invatata de la sot. Nu e bai, dupa maxim doua zile de spitaizare scap.
As fi vrut sa mai stau la o coada, pentru aia mica, caci cozile sunt viata mea, da’ m-a luat valul. In speta, valul de 20-30 de oameni, toti morti dupa gogosi, langos sau ce naiba se vindea acolo, ca n-am apucat sa vad.
Bradul nu l-am vazut – cred ca era pe undeva – din cauza de ochi usor tumefiat, combinat cu ploaie si vedere incetosata.
Mai vin si maine, daca e. Ba, daca sunteti pe acolo, tineti-mi si mie rand la apa plata! Asta parea mai ieftina, la 8-10 lei.
OFERTA SPECIALA DE DECEMBRiE:

Pachetul Silviu Iliuta

Fragment:
„La patruzeci și puțin de ani, ești fix la jumătate. Nedefinit. Prea tânăr pentru a plânge sau râde la amintiri. Și prea bătrân ca să nu ai mii de amintiri la care să îți vină să plângi sau să râzi.
La patruzeci de ani, ești jumătate armăsar, jumătate mârțoagă. Nu aș vrea să spun care jumătate îmbătrânește mai repede, asta diferă de la om la om. Deși în mintea ta te crezi încă un armăsar, copiii încep să te vadă că pe o mârțoagă. E dubios. Cea mai tristă zi de până acum a vieții mele, în ceea ce privește vârsta, a fost acum câteva veri, când urcăm într-un lift cu o fată superbă.
Cam douăzeci și ceva de ani, mirosind extraordinar, împrăștiind miros de primăvară, ca în reclamele proaste la detergent. Bucle blonde, manechin pe orice podium al lumii, dar nu din ăla costeliv și ofilit. Picioare până la Cer, terminate cu doi norișori perfecți, care se întrezăresc prin fusta scurtă și mulată, și ochi de căprioară flămândă. Asta în cazul în care ar exista căprioare cu ochi verzi. Genul cu care ai vrea să stai două ore în lift, apoi să schimbați numere de telefon. După care să mai stați doi ani, în alt lift. În plus, îți zâmbește toată.
– Sărut-mâna, domnule Iliuță!
Și te lovește. Prima lovitură de ciocan vine în moalele capului. Doare.
– Bună.
– Eu sunt fata lui Relu, nu mă recunoașteți? Caut un apartament în zonă. Eram mică atunci când ne-am mutat din cartier. Stăteați la mansardă, în casa de peste drum, iar eu la blocul de lângă.
A doua lovitură este direct în moalele celuilalt cap. Tare, drept la țintă. Brusc, îți dai seama că, oricât de armăsar te-ai crede, ai patruzeci de ani de istorie în spate. Pruncii pe care îi vedeai acum aproape douăzeci de ani au intrat la facultate și îți zic „Sărut-mâna, nenea“?
La mijlocul vieţii, eşti pierdut în spaţiu. Tu tot mai speri că
într-o zi o să te trezeşti şi cineva îţi va spune că ai zece ani. Şi că treaba asta cu îmbătrânirea a fost o glumă proastă, iar mama te strigă chiar acum: „Grăbeşte-te că întârzii la ora de mate’!“

– Mergeaţi în părculeţ cu mine şi cu tata, până să ne mutăm.
– În părculeţul din spate?
– Da! Îmi cam plăcea să mănânc nisip.
– Ți-a prins bine la creștere…
– V-aţi amintit? Mai ştiţi? Ce mai face tanti Amy?
Asta a fost a treia lovitură. Căprioara a lovit drept în suflet, cu cel mai ascuţit cuţit care s-a inventat vreodată: cuvântul.
– E bine. Hai pe la noi, o să se bucure să te vadă!
– Vin! Cum să nu! Ce îmi plăcea când mă dădeaţi în leagăn!
Realizezi că ai devenit un pervers atunci când începi să ai fantezii cu fete pe care le știi de când erau embrioni. Subconștientul tău îți spune că mai ai maximum zece– cincisprezece ani de erecție în viața asta și te îndeamnă să acționezi până nu e prea târziu. Ultima șansă, fraiere!
La patruzeci de ani, îți dai seama că momentul în care erai în scutec este la egală distanță în timp cu momentul în care vei fi în scutec. Și mintea ta face, fără să vrei, primul pas spre Ce bine era pe vremea mea!
– Hai, intră! Cred că mai avem cacao cu lapte.
Pi*da mă-sii de viață!”

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.