*Asta scriam acum 16 de ani intr-un referat, dupa un curs de Istoria Religiilor. Cred si astazi tot ce e scris mai jos.
Stiu ca e o postare mult prea serioasa pentru Facebook, dar dupa recentele evenimente din Sri Lanka, am simtit nevoia sa o public:

“Cred ca oamenii n-au inteles nimic din Religie, iar institutionalizarea bisericii e un esec total.
Unii au transformat credinta lor intr-un fel de supunere oarba catre cei care reprezinta institutia bisericii, fie ca sunt preoti, patriarhi, imami sau cardinali. Automat, cei care nu se supun acestora si fata de legile lumesti ale bisericii sunt considerati necredinciosi. In Islamul siit, imamii sunt chiar venerati ca niste sfinti, iar mormintele lor sunt, ca si la catolici sau ortodocsi, locuri de pelerinaj. Pelerinaj la mormintele unor oameni. Supunerea fata de un om, patriarhul tau, spre exemplu, e vazuta de ei ca un act de credinta. S-a deturnat astfel sensul supunerii fata de Dumnezeu, intr-o ploconire fata de oameni ajunsi in pozitii inalte din structurile bisericii.
Altii au comis acte de violenta, in numele acelorasi religii. De la mesopotamieni, care aveau peste 2500 de zei, oamenii au folosit religia pentru a face rau altora. Egiptenii, care au avut cea mai durabila religie din lume, si care venerau Soarele si natura, au comis acte de violenta in numele zeilor. Romanii se luptau cu religiile precrestine, apoi au actionat impotriva Crestinismului. Crestinii au folosit drept scuza religia pentru a omori necredinciosi, islamistii folosesc religia ca scuza pentru a omori crestini.
*Islamism e un termen pe care lumea il confunda cu Islamul, dar e ca si cum ai confunda un criminal cu un om credincios. Voltaire a inventat termenul “islamist”, care se refera la versiunea radical extremista a islamului politic. Sa incurci Islamismul cu Islamul e cea mai mare nedreptate, e ca si cum ai confunda un crestin cu un ucigas de vrajitoare din Evul Mediu.

M-a intrebat cineva zilele trecute: tu esti crestin? Crezi in Dumnezeu sau esti ateu?
Sunt credincios, dar am ajuns sa nu mai cred deloc in institutia bisericii, condusa de oameni, ca noi, supusi greselii. Pentru mine-mersul la biserica la evenimentele importante e mai mult traditie decat religie.
Cred ca orice forma de institutionalizare a bisericii duce mai devreme sau mai tarziu la radicalism, la crime.
Din primul moment in care exista “noi” si “ei” se creeaza doua tabere, puse din acel moment in antagonie. Oricare am fi acesti “noi”-crestini, musulmani sau altceva. Oricare ar fi acesti “ei”.

Oamenii, numele religiilor, au comis probabil cele mari crime.
Se mai pot numi ei credinciosi? Sensul cuvantului “islam” e pace si supunere fata de Allah. Crestinism inseamna iubire, iar una dintre legi este “sa nu ucizi”.
Cine a ucis vreodata in numele Crestinismului nu poate fi numit crestin, ci impostor. La fel si in cazul celor care cred Islam sau in Iudaism, izvorul Crestinismului.
Cei care ucid sunt doar criminali. Nu mai au nicio legatura cu nicio religie.
Nu mai blamati o religie anume pentru crime, oricare ar fi aceea! Blamati oamenii, criminalii, care nu au fost in stare sa inteleaga nimic din ea.”

Cititul desteapta! OFERTA : 3 Carti=59 de ron.

FOLLOW SI LIKE PE FACEBOOK: Silviu Iliutacronicipebune

Toate trei volumele SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Fragment: „Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.”

4 Comentarii la “99% dintre romani nu stiu care este diferenta dintre Islamism si Islam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *