Domnule Pandele, am citit in ziar că sunteti cel mai destept român: ati fost si primar, ati facut două doctorate in paralel in anul 2005-2006! Si un masterat in 2008!
Domnule Pandele, pot să vă spun Pandelică? Sunteti un geniu! Geniul din Voluntari! 

Domana Pandele Firea, ca „doamna” nu pot sa va spun, mă uit cu dragoste, pace şi vomă-n gât la poza dumneavoastra din sufragerie.
firea-paaandele
Sunt un mare decorator de case din Strehaia. Un aranjor-infrumusetator, dar până imi găsesc un angajament, nu umplu case cu mobila, ci le golesc. E ceva temporar.

Să revin.
Doamna Firea, observ cât bun gust puteti să aveti in decorarea casei! Wow!!!
Nu pot sa nu remarc frumusetea canapelei si fotoliilor rococo cumpărate cu 5000 de euro+TVA piesa,  probabil din Franta.
Sau grandoarea semineului clasic Ludovic al XV-lea, perioada tarzie. Impresionant!
Plasma aceea care tronează deasupra semineului se asortează perfect. PERFECT! Totusi, cineva v-a furat pestele! Criminalul!
Unde mai pui ca televizorul este pe Antena 3.
Cum sa zic, ca sa ma intelegeti? E ca si cum ati avea sculptura Venus de Cellini, căreia i-ati pune căsti la ureche si ati da manelele tare.

Splendidul ceas Art Nouveau si sfesnicele de inspiratie barocă dau casei un aer de palat al tarilor rusi. I-ati putea spune: Ermitajul din Voluntari. Si ati rupe bilete oierilor si lui Jiji Becali.
Apoi, socul cultural este complet: pe canapeaua rococo tronează familia Pandele. Iar domnul poartă camasă de blugi luată de la chinezii din Complexul Europa. Asadar, regasim si cultura asiatică. ASA ARATA CASA UNUI GENIU CA PANDELE SI A UNEI MAME-EROINE!

Apoi imi atrage atentia tapetul scump, probabil cu foită de aur. Stiti ce imi place?
Că ati asortat exceptional la el hublourile de vapor. Imi place ca ati indraznit să puneti langa aceste piese clasice niste hublouri ale vaporasului de pe vremuri din Herastrau. Cred că pe ele se vede marea din comuna Voluntari. Superb!!

Văd că aveti si flori de plastic curgatoare, cum am văzut eu ca se poarta acum in casele de oameni bogati din Strehaia. Bravo! Mergeau si niste broscute mici de plastic lipite cu superglue pe florile alea, dar e ok si asa.

Două lucruri va lipsesc in sufragerie: mai intâi, o influenta egipteană. Dar, probabil că o sa rezolvati problemacand o să vă soseasca mumia pe care ati comandat-o la Cairo.
Si, al doilea lucru care vă lipseste, doamnă: un superb si minunat CAL DE SUFRAGERIE DE AUR. Pe care mă ofer să vi-l vând la jumatate de pret.

Costache Spoitoru, aranjator de case, Strehaia

PS: Doamna Firea, de pe ce site a comandat domnu’ Pandelică diplomele alea de doctor si masteratul? Că vreau si eu una de ginecolog.

*cele mai recente aticole-facebook/cronicipebune

firea-pandele

79 thoughts on “Doamna Gabriela Vranceanu Firea Pandele…cumparati un cal de sufragerie?

  1. Mihai says:

    Draga Mare Infrumusetator de Strehaia, iti pot spune ca fostul ei sot, Razvan Firea (am fost prieteni apropiati in liceu si dupa aceea), Firache cum spuneam noi colegii de la liceul Sf. Sava din Bucuresti, Dumnezeu sa-l odihneasca, nu a avut timpul necesar sa educe aceasta moldoveanca hrapareata si senatoare-apucatoare caci a avut ea grija sa ramana gravida foarte rapid. Si-a rupt si de la gura pentru asta, deh! El avea cea mai valoroasa colectie de viniluri si CD-uri (recunosc, Florian Pittis era pe primul loc) pe care mitocanca asta, dupa moartea lui a declarat-o furata (ce spun eu aici a fost publicat si in presa vremii, sunt declaratiile ei, nu aiurelile mele). Ai naibi hoti, borfasi simpli de Voluntari, au spart casa si in loc sa fure si ei vesela au luat numai vinilurile si CD-urile lui Razvan. Oricum, apreciez opiniile exprimate in acest articol de decoratorul-infrumusetator din Strehaia. Tanara fosta jurnalista-gurista de Moldova, acum senatorul melcului de Voluntari, venita odinioara in Bucuresti din judetele minune, Bacau/Vaslui, dupa tragedia cu Razvan (aici am numai compasiune…) si-a gasit in fine perechea potrivita. PSD-ul o va propune primar al capitalei. Frumos! Imi pare rau pentru copii ei ca trebuie sa spun aici, public aceste lucruri. Nu era intentia mea! Gabi imi va recunoaste numele cu siguranta, am fost prieten foarte apropiat cu Razvan, dar tupeul si nesimtirea ei in a-si afisa prostul gust ar trebui sa-i de ei motive de regret, nu neaparat mie. Poate ca am fost si furios amintindu-mi de Razvan….

  2. Geanina S. says:

    Acest subiect imi face greata.Cu toate studiile ei , ramane o tupeista parvenita .Scarba maxima mi-a facut-o in campania electorala ,cand „mintea poporul cu televizorul.” Atata dragoste….sa fie la ei acolo .

  3. gabi b says:

    Hai domne’ ca esti rau. Florile nu sunt de plastic ! Sunt naturale asa cum si salamurile si crenvustii de hipermarket sunt. Da nu ai remarcat aerul de modernism adus de masa minimalista din PAL ?! Si nici nu ai remarcat ce pantofi finuti cu lira. In fine, sper ca tapetul doar imita si nu are compozitia chimica a celor folosite cu cateva secole in urma, arunci cand mureau cu zile intoxicati de arsenicul si alte substante toxice degajate din peretii poavazati.

  4. Ruxandra Manu says:

    Stimata Karina.
    Statistic vorbind barbatii moldoveni sunt betivi,agresivi nemaipunand la socoteala lenea si mai nou violatori,iar femeile sunt puturoase,curve si jegoase,doar statistic ca in rest moldova a dat capete luminate.Cat priveste analogia tiganilor cu romanii,ce ai vrea.Francezii si restul nu sunt asa scoliti ca romanii sa stie de cine e populata Romania,ei au vazut cohorte de satre tiganesti veniti la furat si cersit,incat cred ca Romania sunt doar RROMI

    • costel says:

      .,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,. ( cam asta raspunsul )

      sun, s, moldovea, s, muntea, , dec, l, granit, da, n, m, po, abtin, s, t, fa, idioat, ( ca si pe restul ) suntem romani cu totii , in terorie din daci si romani ( la romani v-a dati seama ca nu au venit decat ” lichele ” ca nu erau prosti sa trimita minti luminate ) deci , cap coada nu vad de ce v-a legati de moldoveni ? ( cu toate ca la noi este vorba ” si gainile sunt curve” dar e alta poveste asta ) . oricum eu as intreba de unde bani ? ca asta ne doare in romanica .

      daca spune-ti din salariu ganditi-va si la restul cheltuielilor plz. .

      • Ruxandra Manu says:

        „la noi este vorba ” si gainile sunt curve”
        Adevarat ai grait.M-ai dat pe spate cu sinceritatea.:)

        Restul nu l-am inteles caci asa cum zice stimabila Karina sunt o proasta si nu stiu scrierea astaPoate imi traduci in romaneste:
        „sun, s, moldovea, s, muntea, , dec, l, granit, da, n, m, po, abtin, s, t, fa, idioat, ( ca si pe restul…”asta asa ca sa -ti demonstrez ca am bunavointa fata de moldoveni.

  5. alx__ says:

    Vai, dar de ce insinuati ca ar fi poze din sufragerie ? Ei par a poza din interiorul submarinului capitanului Nemo, decorat cu obiecte gasite in navele naufragiate de-a lungul timpului … N-ati observat cele doua hublouri de pe peretele din spatele lor ???

  6. Gogu ologu says:

    Ruxandra pizduitoarea, fa cățeaua dracului ai stat tu la curul moldovenilor sa vezi ca is jegoși, zoaie ordinară care ești, știi ca o coincidență am avut de a face cu mai toate soiurile de oameni, olteni, ardeleni, munteni și ce vrei tu, am si stat in zonele respective, peste tot sunt bețivi, curve si jeguri dar femeie mai proastă ca tine nu am văzut sincer.. Ți – aș da cucu sa il mănânci dar îmi este frica sa nu ma infectez scârbă care ești.. Mă cac pe familia matiiii…

    • dici says:

      Eeexact. Cu nud, sa pastreze stilul romantistic.
      Dar si pestele e un mare minus, au ramas hublourile fara asorteu.
      Pe cand sa acord nota 10 cu – iau seama lipsa covorului persan…asta ar fi putut fi inlocuita cu succes de niste tarlici cu pisicute sau catei.
      Nici macar masa din pal nu poate sa suplimenteze atatea minusuri…ii lipseste mileul!!
      Lipsesc si bibelourile cu pescar, betiv si vaza chinezeasca!
      Inseamna ca dragonagii nu si-au mai platit birurile de mult…

  7. Dora Roman says:

    Mereu actual–Geo Bogza
    Cu scroafa sa nu-ti bati capul.
    Cand va fi sa se urce in copac,
    sa stii ca se urca!
    Oricat ar fi de tanara si de natanga,
    oricat de batrana si de grea,
    si oricat de inalt copacul,
    cand va fi sa se urce,
    sa stii ca se urca!

  8. Pingback: Care au fost cele mai viralizate subiecte în presa online și pe bloguri? (W49 2015) | refresh.ro

  9. Pingback: mihai vasilescu blog | Povestea sârmei

Lasă un răspuns