„In 2020 o sa avem masini zburatoare!” mi-au spus. Citeam cand eram copil prostut si credul, prin 1987, revistele Stiinta si Tehnica si Cutezatorii.
Stiinta si Tehnica, 1987: „In 2000, oamenii vor zbura cu masinile pana la serviciu, iar intre toate orasele din Romania vor exista linii de metrou!” Bai, oameni buni, unde naiba mi-e masina zburatoar din 2017 , ca am uitat unde am parcat-o aseara. Oi fi lasat-o pe vreun stalp!  Cat despre metroul pana la matusa din Baicoi, si asta e o vrajeala. Nici daca statea in  Drumul Taberei nu aveam!
Stiinta si Tehnica, 1987: „In 2010, oamenii vor descoperi energia verde, nepoluanta. Nu vor mai exista fabrici si uzine care elimina noxe in aer.” Asa ne-au spus, iar noi inghiteam tot cand eram copii.  In 2017, chinezii mai au putin si vor respira printr-un tub lung de doi kilometri. Asta daca nu au ghinion sa nimereasca in gaura din stratul de ozon. Nici noi, romanii, nu respiram prea bine, mai ales astia din Bucuresti.
Cutezatorii 1985, tin minte asta ca si cum am citit-o ieri: „Oamenii, in 200, se vor deplasa pe trotuare rulante. Batranii  se vor putea aseza pe scaun in fata casei lor si vor ajunge oriunde doresc.” Duuu-teee, spune ca nu e tare?! Ma gandesc la asta de cate ori merg cu metroul si vad cate un batran agatat de bara si tremurand sa nu-l ia vantul cand se deschid usile. Bai, baieti, astia care scriati articole in 1987, nu numai ca nu avem trotuare rulante, dar acum, in multe locuri, nici macar trotuare nu mai avem! Ci parcari pentru melteni.

PAGINILE MELE DE FACEBOOK  Silviu Iliutacronicipebune

Stiinta si Tehnica 1987: „In 2000, fiecare familie va avea un robot care sa ii ajute la muncile casnice, dar care va fi capabil sa faca si alte lucruri: sa citeasca si sa faca temele cu copiii, spre exemplu.” Deci, mi-ati furat si fantezia asta. In 2017 avem niste roboti de tocat si de maruntit carne, unul de macinat cafea, plus o robotica in Emirate care tocmai a primit cetatenie. Dar sincer, la cat de obraznic am vazut ca a raspuns  la un interviu, chiar nu o vad punand muraturi. A, si mai avem niste robotele sexuale-femei, la care se umfla sanii si se schimba capul pentru varietate. Dar nu le prea vad facand lectiile cu ala micu’. Nu Citire sau Matematica…
Cutezatorii, prin 1985: „In 2000 nu va mai exista foamete, pentru ca vor fi inventate vitamine comprimate care vor tine de foame. De aceea nu vor mai exista nici razboaie, nici macar in tarile sarace si Africa si Asia.” Cred ca „savantii” care au scris asta erau deja pe vitamine comprimate. Albe. Sub forma de praf. Cat despre razboaiele din Asia, la ce naibii sa se mai poarte acolo batalia, cand baietii joaca in deplasare, prin UK, Spania, Franta?
Stiinta si Tehnica, 1986: „Oamenii vor descoperi in vaccine pentru toate bolile, iar media de viata va fi, in 2017, de peste 120 de ani!” Chiar daca se va descoperi vaccinul ala luna asta, incercati voi sa le explicati fanilor Oliviei Steer ssa il faca. Numai incercati! Mai multe sanse sunt sa se deschida cerul si sa ne teleportam toti inapoi in 1800.
Stiinta si Tehnica 1987: „Oamenii vor popula Luna. Incepand cu anul 2000, vor avea colonii cu cel putin 80 000 de oameni, sub un glob mare de sticla. Vor creste plante si animale. In 2020 ei vor face acelasi lucru si cu Planeta Marte!” Si pe asta mi-au luat-o, frate! Oamenii nu au mai ajuns pe Luna din vremea lu’ bunicu’, cat despre orase acoperite cu globuri de sticla, le mai gasesti din loc in loc, in magazinele de Craciun.
Toate visele din 1987 s-au dus. Le-au nimicit. De fapt, le-am nimicit, pentru ca am participat si eu, vreo 30 de ani.
Ce o crede un copil din 2017 ca se va intampla in 2047? Citeam profetiile lui Bill Gates, spre exemplu, tot in Stiinta si Tehnica, varianta 2017: „nu va mai exista poluare, zero foamete, toti vor avea bani si cultura.” Un fel de Rai, dar din asta mai capitalist asa.
Da’ naiba va mai crede!
In concluzie: puneti mana si traiti clipa de acum, traiti in 2017. Restul e o mare vrajeala. La cum merg lucrurile, e greu de crezut ca o sa fie mai bine. Cumparati-va un robot din ala cu cap schimbabil si sani care se umfla, daca asta va face fericiti, nu va mai cautati masina zburatoare, ca Loganului ala ii e greu sa decoleze, dati locul batranilor in metrou, ca nici dracu’ nu le va face trotuare rulante, si traiti!
Azi, in 2017! Ca dracu’ stie ce va fi mai incolo!

FOLLOW SI LIKE PE  FACEBOOK: Silviu Iliutacronicipebune

Fragment: „Nu am înţeles niciodată de ce când îi este rău unui om, cineva se oferă să îi aducă un ceai.
– Ce ai, frate?
– Cancer!
– Aaaa, stai liniştit că am un ceai de tei… vindecă tot!
Mai nou e un curent, ierburile tămăduitoate sunt peste tot: Mănâncă acum trei legături de pătrunjel pe zi şi scapi de ciroză!
– E de tei, sigur o să îţi facă bine, Silviu.
Să-mi bag picioarele, e din ăla bun, de TEI!!! Ăsta vindecă tot!
– Sunt convins, eu şi când am avut pneumonie, tot cu ceai mi-a trecut.
– Ai rămas glumeţ! Ca atunci când eram mică, îmi spune.
Se apropie de mine, cu halatul desfăcut. Toată căldura pielii sale radiază înspre mine. De sub halatul ei ies unde şi mirosuri, ca acelea care îi făceau pe Tom şi Jerry să plutească. În traducere, pentru cei care au sărit direct la desenele cu roboţi: „Boss, era bine rău androida, frate! Te vrăjea ca un Bakugan din ăla care scuipă energie!“.
E prea aproape!
Începe să îmi maseze mâna dreaptă, la încheietură. E bine.
Apoi, pentru că nu are o poziţie bună, se așază lângă mine, pe pat. E mai bine. Sper că profită de mine, măcar acum când sunt bolnav… ”
Toate trei volumele SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI.

 

 

Fragment din carte:  
„Mult mai bine în patul virginei. Și stai și așteaptă… Și oftează… Și stai, și sărută, și ține-ți mâinile departe… Și stai, și….
-Tebya ne ebut, ti ne podmakhivai! Dacă nici asta nu era limba rusă!!
-Repede! îmi zice Amy. Ai prezervativ?
-Două cutii…
-Două… ce?!
-Prezervative.
Atunci mi-am dat seama că să îți pui prezervativul pe organul fericirii este una dintre cele mai grele treburi atunci când ești în călduri. În primul rând, e aproape imposibil să desfaci fără gură folia aia inutilă de plastic. În al doilea rând, e musai să continui să o săruți în timp ce faci asta, ca să nu se înmoaie treaba. Apoi trebuie să ai mare noroc să nimerești fața și dosul cauciucului. Îmi trebuie o Facultate de Pus Prezervativul sau ceva… -Daca îți sare de pe ea, e pus invers! spune.
-De pe ce?
-De pe… dânsa.
-Îmi sare.
-Atunci întoarce-l.
În sfârșit, momentul dezvir… ”
.”

rrrr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Bai, unde mi-e masina zburatoare din anul 2000?

  1. theacher 2025 says:

    …~___~Deci_:…„In 2020 o sa avem masini zburatoare!”…Am fi avut daca toate mintile luminate ale ingineriei si stiintei aplicate ar fi fost Focalizate in mod expres spre dezvoltarea unor astfel de tehnologii extrem de avansate si nu doar spre cele pe baza de Hidrocaburi__!!!….(_Iar daca exista ele sunt tinute la STRICT_TOP_SECRET_ din considerentele bine stiute de catre toti__)_..Suntem la 3 ani de anul 2020 iar NENOROCITII_Planetei inca mai cauta ca disperati noi si noi zacaminte de petrol si gaze___’!’….Cit despre actualele auto-vehicule clasice si obisnuite, din pct. meu de vedere si raportat si la ceea ce se intimpla pe soselele aglomerate ale patriei noastre, consider ca ele-masinile actuale nu sunt altceva decit tot niste_”SICRIE_UMBLATOARE”_….„In 2010, oamenii vor descoperi energia verde, nepoluanta. Nu vor mai exista fabrici si uzine care elimina noxe in aer.”…Recent Germania tocmai a anuntat ca productia de energie verde a depasito pe cea produsa in mod conventional adica pe baza de carbune sau Uraniu 235_….„In 2000, fiecare familie va avea un robot care sa ii ajute la muncile casnice, dar care va fi capabil sa faca si alte lucruri: sa citeasca si sa faca temele cu copiii, spre exemplu.”…Exista deja dar nu sunt folositi in mod curent de catre toata lumea ci doar de cei bogati sau in medii exclusiviste~…..„In 2000 nu va mai exista foamete, pentru ca vor fi inventate vitamine comprimate care vor tine de foame. De aceea nu vor mai exista nici razboaie, nici macar in tarile sarace si Africa si Asia.”….Vitamine comprimate exista dar nu tin deocamdata de foame pt. toata lumea de pe planeta ! Razboaiele la fel !!_Exista si vor mai EXISTA_..caci omenirea e dependenata de ele la nivel de subconstient colectiv dar si individual__..Puterea nu o poti obtine si o mentine pt. tine si ai tai fara sa faci in prealabil si un razboi inclusiv pt. resursele naturale_!_, La fel ca in lumea animala de altfel de unde ne tragem si din p.v. genetic~…..„Oamenii vor descoperi noi vaccine pentru toate bolile, iar media de viata va fi, in 2017, de peste 120 de ani!” …Mai dureaza ! Si imediat ce ai gasit remediul la o boala greu tratabila si vindecabila, hodoronc-tronc ne pricopsim cu alta boala noua si greu sau imposibil de tratat__!!!…..„Oamenii vor popula Luna. Incepand cu anul 2000, vor avea colonii cu cel putin 80 000 de oameni, sub un glob mare de sticla. Vor creste plante si animale. In 2020 ei vor face acelasi lucru si cu Planeta Marte!”…Ce spune_AM la inceput ! Au investit si inca investesc Ticalosii si Nenorocitii in inteligenta necesara doar pt. dezvoltarea in continuare tehnologiei cea veche pe baza de hidrocarburi__!!__(>~ Pina ii va ingropa definitiv si pe TOTI__!!!__~!!<E………Insa asteptam o "profetie" ceva mai serioasa de data asta venita de la alt personaj de top si celebru dar pragmatic tot de altfel respectiv e vorba de simpaticul nostru facebook-ist ~Mark Zuckerberg~…….

  2. theacher 2025 says:

    …~___~Deci_:…„In 2020 o sa avem masini zburatoare!”…Am fi avut daca toate mintile luminate ale ingineriei si stiintei aplicate ar fi fost Focalizate in mod expres spre dezvoltarea unor astfel de tehnologii extrem de avansate si nu doar spre cele pe baza de Hidrocaburi__!!!….(_Iar daca exista ele sunt tinute la STRICT_TOP_SECRET_ din considerentele bine stiute de catre toti__)_..Suntem la 3 ani de anul 2020 iar NENOROCITII_Planetei inca mai cauta ca disperati noi si noi zacaminte de petrol si gaze___’!’….Cit despre actualele auto-vehicule clasice si obisnuite, din pct. meu de vedere si raportat si la ceea ce se intimpla pe soselele aglomerate ale patriei noastre, consider ca ele-masinile actuale nu sunt altceva decit tot niste_”SICRIE_UMBLATOARE”_….„In 2010, oamenii vor descoperi energia verde, nepoluanta. Nu vor mai exista fabrici si uzine care elimina noxe in aer.”…Recent Germania tocmai a anuntat ca productia de energie verde a depasito pe cea produsa in mod conventional adica pe baza de carbune sau Uraniu 235_….„In 2000, fiecare familie va avea un robot care sa ii ajute la muncile casnice, dar care va fi capabil sa faca si alte lucruri: sa citeasca si sa faca temele cu copiii, spre exemplu.”…Exista deja dar nu sunt folositi in mod curent de catre toata lumea ci doar de cei bogati sau in medii exclusiviste~…..„In 2000 nu va mai exista foamete, pentru ca vor fi inventate vitamine comprimate care vor tine de foame. De aceea nu vor mai exista nici razboaie, nici macar in tarile sarace si Africa si Asia.”….Vitamine comprimate exista dar nu tin deocamdata de foame pt. toata lumea de pe planeta ! Razboaiele la fel !!_Exista si vor mai EXISTA_..caci omenirea e dependenata de ele la nivel de subconstient colectiv dar si individual__..Puterea nu o poti obtine si o mentine pt. tine si ai tai fara sa faci in prealabil si un razboi inclusiv pt. resursele naturale_!_, La fel ca in lumea animala de altfel de unde ne tragem si din p.v. genetic~…..„Oamenii vor descoperi noi vaccine pentru toate bolile, iar media de viata va fi, in 2017, de peste 120 de ani!” …Mai dureaza ! Si imediat ce ai gasit remediul la o boala greu tratabila si vindecabila, hodoronc-tronc ne pricopsim cu alta boala noua si greu sau imposibil de tratat__!!!…..„Oamenii vor popula Luna. Incepand cu anul 2000, vor avea colonii cu cel putin 80 000 de oameni, sub un glob mare de sticla. Vor creste plante si animale. In 2020 ei vor face acelasi lucru si cu Planeta Marte!”…Ce spune_AM la inceput ! Au investit si inca investesc Ticalosii si Nenorocitii in inteligenta necesara doar pt. dezvoltarea in continuare tehnologiei cea veche pe baza de hidrocarburi__!!__(>~ Pina ii va ingropa definitiv si pe TOTI__!!!__~!!<E………Insa asteptam o "profetie" ceva mai serioasa de data asta venita de la alt personaj de top si celebru dar pragmatic tot de altfel respectiv e vorba de simpaticul nostru facebook-ist ~Mark Zuckerberg~…………..

Lasă un răspuns