Azi, in Pipera, la chioscul de ziare, cafea scumpa, pufeti, biscuiti si chestii vegane la pret de vita argentiniana, doi colegi de-ai mei purtar urmatorul dialog:
-Baaa, nuuuuuu! Am ramas fara portiera la Aro! Tu iti dai seama?
-Naspa rau, incearca sa te duci la ala de la Unirea, e pe colt inspre Judecatorie, aia mai aveau ieri doua portiere. Da-i si tu 5 lei si iti tine ce vrei.
-Am Dacia toata, frate! Deci mor! Cum sa raman fara portiera?! Cum dracu sa mergi cu masina fara portiera?! 
Vanzarorul bate cafeluta pe casa si le spune trist:
-Sincer, va cer scuze, am numai parbrizul…
-Nu, ca am parbrizul, l-am luat de doua ori. Si pentru cumnatul meu, care n-a mai prins parbriz de Dacie, urla saracul ca sta cu masina fara geam in biblioteca!
-Doamne! se panicheaza.
Celalat cauta prin raft:
-Sa nu spuneti ca nu mai aveti Toyota? Hai sa nu spuneti ca nu mai aveti!
-Pai, ma uit in spate.
-Daca nu mai aveti Toyota nu stiu ce fac! Raman cu colectia incompleta, e aiurea rau de tot. Sa caut pe Olx, dar aia le vand pe toate, la pachet. Nici la schimb cu alta nu gasesc. Frate, cauta Toyota aia ca raman dator, pe bune ca ma oftic daca nu o ai. Ieri a aparut, ce pana mea, cum sa nu mai fie?!
Pleaca.
-Frate, tu cum le ascunzi de nevasta-ta?
-E, mai tipa, mai urla, dar le tin la fratele ei si zic ca mi le-a dat el cadou.
Iese vanzatorul:
-Mai am doua, aveti noroc!
-Frateeee, da-le incoace pe amandoua!
Si ii pune in brate doua masinute.
-Ce copii sunteti! le zic. Bai, parca aveti trei ani, jur. Ditamai oamenii de 40 de ani. in pana mea!


Ma uitam la ei ca la doi nebuni. Aveam un aer superior si rece. Ce bine ca eu m-am maturizat si am trecut de aceasta etapa a vietii mele. Pe la 4 ani am trecut. Cand mi-a venit randul mi-am luat o tigara de foi, ca un om mare ce sunt, spre invidia celor doi colegi. Le-am aruncat o privire de sus, gen: “bai, maturizati-va!” Apoi i-am asteptat sa plece din magazin si am zis disperat:
-Frate, vad eu bine sau nu mai ai numarul 3 de la timbre? Sa nu imi spui ca nu il ai. Am luat acum 4 si 5, am 1 si 2 acasa. Cum dracu sa nu ai 3, vrei sa mor acilea de inima?

Silviu Iliuta

 

 

Lasă un răspuns