Am avut azi o dicutie cu un pusti. 23 de ani, vorbea bine, profesor pe zona de IT, face site-uri. Nu stiu cum a venit votba despre Revolutie, despre vot, ca na, mai vorbesc oamenii zilele astea si despre politica.

Mi-a spus ca stie tot despre Revolutie, ca nu e ignorant, ca alti colegi de-ai lui si chiar s-a informat. Mi-a marturisit ca inca n-a inteles de ce in ‘89 minerii i-au batut pe studenti. Ii scapa motivatia. I-am zis ca minerii au fost in ‘90 si ca Revolutia nu are legatura cu ei, e altceva. E aia cand l-au dat jos pe Ceausescu.

-Aaaa, aia cand strigau toti la televizor? mi-a zis.

-Aia, da.

-Si nu atunci au spart minerii geamurile?

-Nu.

Apoi mi-a zis ca le confunda, ca par la fel, lume multa, impuscaturi, batai, aia care strigau chestii. 

Va dau cuvantul meu ca nu am stiut daca sa rad sau sa plang. Sau sa le fac pe ambele simultan. L-am intrebat daca voteaza si a zis ca:

-Cand e?

-Duminica.

-N-am cum duminica, stau cu gagica.

Aici mi-a venit sa plang a doua oara. Stiu ca nu-s toti la fel, stiu ca-s multi tineri implicati si informati, dar asta m-a facut sa plang. Iar decisiva a fost urmatoarea:

-Oricum la anu’ termin facultatea si ma car. Iti dai seama ca nu stau aici.

 Stop joc.

N-o sa ca jignesc inteligenta si sa va spun cu cine sa votati. Pot sa va spun cu cine votez eu, dar n-ar avea relevanta. In schimb, va rog, daca sunteti in generatia asta trecuta de 40 de ani si aveti copii, explicati-le cate ceva despre Romania. Trei cuvinte despre cum era sa ai un cretin la conducere si sa nu ai alternativa la vot. Doua cuvinte despre Revolutie. Un cuvant despre mineriade. Putin. Macar putin, dar suficient incat astia mici sa inteleaga pe ce planeta traiesc.

Daca esti parinte, implica-te! Arunca doua vorbe copilului tau! Iti ia cateva minute.

Lasă un răspuns