O dragoste din alta lume

Sufla vant de asfaltare in toata tara.

Macarale, rad in soare, argintii. Pe drumurile de pamant ale patriei, pe care nu au mai fost vazuti muncitori de acum vreo 5 ani, de dinainte de ultimele alegeri, au aparut oameni cu lopeti in maini. La inceput, locuitorii s-au speriat, nefiind obisnuiti cu prezenta lor, dar apoi si-au amintit: vin alegerile.

Camioane intregi cu pietris deseneaza vesele opturi pe soselele patriei, utilaje care mai de care se intrec sa toarne asfalt, sub indrumarea atenta a sefilor de lucrari si a primarilor. Zece poze de campanie pentru fiecare metru de sosea noua, dar astea sunt deja detalii.

Lumea e multumita. Drumurile iau nastere pe ploaie, pe vreme buna, nici nu conteaza daca e zi sau e noapte. Important e sa fie terminate la timp, pana la data prezentei la urne, iar asfaltul sa reziste macar cateva zile dupa vot. Se va strica prin octombrie, normal, dar primarul e filosof si spune – are dreptate – ca totul e trecator pe lumea asta. El, primarul, urmasul in gandire al lui Eminescu.

Despre strada de mai sus, cu soseaua parca facuta pentru slalom de schi, oamenii de pe Facebook spun ca ar fi din Bacau. Gurile rele. Adevarul e ca habar nu am de unde e, dar va pot arata la schimb una din Chiajna-Rosu.

Pe strada aceasta s-a turnat asfalt de doua ori. Asta dup ace, in prealabil, s-a turnat pietris. Acum a fost spart si s-a sapat pe ea a treia oara in ultimul an. Cei de la ENEL au sapat, au astupat, apoi primaria a asfaltat. Apoi au venit unii cu cablu care au luat-o d ela capat. Acum a fost spart tot pentru se trage canalizare. E frumos. E Romania! Votati primarii in functii, cei care fac cacaturile astea, e buni!

Manati, mai! Hai, hai!

 

 

Oferta speciala la CARTI! Cu autograf:

“Cronicile

PAGINI DE FACEBOOK: Silviu Iliutacronicipebune

De Silviu Iliutacronicipebune

Cica e oferta la carti, de Sarbatori, tine cateva zile. Ambele carti la 49 de lei. Las link aici:
https://bookzone.ro/produs/pachet-silviuiliuta-semn/

Fragment din cartePatul fecioarei era cel de sus, dean supra Alionei, o basarabeancă zdravănă de 0.12 tone.
-Crezi că au adormit? o întreb.
-Carmen, da. Dar Aliona nu, că încă nu a început să vorbească în rusește.
Am început să ne sărutăm în liniște printre sforăiturile lui Carmen.
Iar eu, mi-am trimis mâinile în expediție pe corpul ei.
Pfoai, ce excursii! Ce ținuturi noi am descoperit în noaptea aia! Zone tropicale umede, munți și dealuri pe unde nu mai călcase picior de bărbat.
Apoi podișul, unde fusese cândva o junglă amazoniană. Și pe care nici măcar Soarele nu-l văzuse până acum.
Nu mai știam nici cum mă cheamă, eram transpus tot în Manualul de Geografie al Ameliei.
I-am dezbrăcat bikini roz pe care îi văzuse toată Politehnica și am început să explorez cu grijă Marele Canion din Slobozia.
-Mai ușor cu mâna, Tăntălăule, ca îmi vine să gem, îmi șoptește la ureche.
-Bine, gemi!
-Nu pot, Aliona e trează. În pana mea!
Așa că mi-am chemat mâinile din expeditie și m-am mulțumit cu sărutări.
-Trebuie să îmi zici ceva trist, m-am încins prea rău și vreau să îmi treacă până adoarme, îmi zice.
-Mâine am predare la corporație. După ce facem dragoste, mă duc să termin câteva grafice.
-Nu așa de trist, Iubire, că îmi trece de tot.
Aliona aia era de comă! Trebuia să îi pun ceva în apă ca să adoarmă! Mă gândeam să bat pe la ușile căminului, să dau șpagă cuiva și să o mut acolo.
-Uşide becu’! Uşide becu’! urlă Aliona.
-Gata, doarme bestia? o întreb pe Amy.
-Nu încă, asta e în basarabeană. Îi intră lumina de la felinar
în ochi.”
aaa

 

„A venit elvetianul la noi la tara, de Craciun.
Şi l-am parcat în camera cea mai bună, cea de oaspeţi, cu salteaua de dormit aruncată direct pe laviţă şi cu sticle de băutură străine pe post de bibelouri în vitrine. Agăţată de un cui este o candelă care arde mereu, în memoria bunicului, iar pe perete te izbeşte o mare poză cu el. Era la o terasă la Neptun, prin anii ’70, singura dată când bunicul meu a ajuns să vadă marea. „Am făcut plajă șapte zile din șapte! Nimeni nu a mai prins atâtea zile frumoase la rând!“ se mândrea el.
Multe pagini din revista „Magazin Istoric“ pe pereţi, cu tot felul de domnitori. Aceasta fiind camera cea bună, nu a fost decorată cu poze din ziare de doi lei, ci au folosit hârtie lucioasă.
– It’s so exotic! Who is this?
Îmi arată altarul cu poze de pe pereţi.
– El e bunicu’, el e Cuza, aici e un verişor care a căzut din căruţă acum treizeci de ani, în stânga e Ştefan cel Mare, aici o avem pe bunica, atunci când era mică, Mihai Viteazul, fata de la pagina 5.
– Toţi rude?
– În ţara asta all are rude! ALL rude here! Mai puţin curva de la pagina 5! ţipă unchiul.”
#cronicileunuibarbat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *