Ma gandesc ca maine ar tebui sa plec defininitv din tara si ca ar trebui sa pun tot ce am in niste valize. In vreo douasprezece valize. As reusi, daca mi-as lasa acasa tabla de sah, o gramada de carti si toate prostiile pe care le colectionez.
Asa a plecat Regele Mihai. Ceea ce vedeti in poza reprezinta “vagoanele sale pline cu aur si tablouri”, despre care ne-au tot indoctrinat comunistii.


Aproape toti romanii credeau inainte de ’90, in special cei care nu au prins Moharhia, ca regele a jefuit tara la plecare. Ca traieste pe munti de bogatii in Elvetia, in timp ce pe noi ne-a lasat saraci. Prostia asta trebuie demontata in fiecare zi, iar cartile de Istorie rescrise.

Regele Mihai: ,,Când am ajuns în Sinaia, am găsit aici o comisie de la Bucureşti, despre care am aflat că trebuie să facă atât inventarul lucrurilor de la Peleş, cât şi al obiectelor personale ce urma să le luăm cu noi la plecare. Persoanele din comisie au urmărit-o pe mama la fiecare pas. N-au lăsat-o singură nicio clipă. Nu i-au permis să să ia nici măcar o scrumieră de pe masă”.
„La fel au procedat şi cu mine, ne-au scotocit bagajele înainte de-a intra în tren. Cu toate că personajele din comisia de control n-au permis să luăm cu noi decât, aşa cum spuneam, lucrurile de imediată folosinţă, ne-au lăsat să ieşim cu patru automobile. Nici până astăzi n-am reuşit să aflu de ce. Ca să se creadă că maşinile acelea erau pline cu averi” (Convorbiri cu Mihai al României”, apărut la Editura Humanitas.)

Va rog sa urmariti 8 minute dintr-un documentar Pathe despre viata din exil a regelui. E bun pentru a astupa golurile si pentru a inlatura din capul nostrum porcariile care ni s-au servit timp de zeci de ani. Filmul prezinta momentul in care familia regala s-a mutat in Elvetia si a avut o ferma, pentru a se putea intretine. Interviurile sunt la final.

Dupa perioada asta, Mihai a facut comert cu electronice si avioane si a fost brooker la New York, timp de 9 ani.  Nu prea seamana a „viata unui rege  care fugit cu aurul nostru”, nu?

PAGINI DE FACEBOOK Silviu Iliutacronicipebune

PE 18 decembrie POTI COMANDA ULTIMA CARTE DIN TROLOGIE: „IARTA-MA, AM FOST… ” Pana atunci, nu rata singurele carti premiate chiar de autor! Vandute in mirificul tiraj de 4 exemplare.
Cica e oferta la carti, de Sarbatori, tine cateva zile. Ambele carti la 49 de lei. Las link aici:
https://bookzone.ro/produs/pachet-silviuiliuta-semn/

 

în ochi.”aaa

 

 

 

#cronicileunuibarbat

 

 

 

 

 

6 Comentarii la “Acestea sunt „vagoanele cu aur si tablouri” cu care a plecat Regele Mihai.

 1. Pingback: Acestea sunt „vagoanele cu aur si tablouri” cu care a plecat Regele Mihai | RNL.ro

 2. Pingback: Acestea sunt "vagoanele cu aur si tablouri" cu care a plecat Regele Mihai

 3. marian bugeanu says:

  Nu vreau sa fiu inteles gresit. Nu sunt antiregalist, dar din filmuletzul pe care l-am vazut, nu reiese decat ca un „moshier” vine sa isi vada una dintre proprietatzi” in care ii este prezentata potentza propriei productzii…. (cu sclavii aferentzi inclusi in ciclul de productziei).
  Nu vad nicaieri un rege (Mihai 1) care da cu sapa, uda florile, da mancare animalelor din curte sau este suparat ca este exilat.
  Hai sa fim obiectivi…( eu nu cred ca nu a suferit…) dar…., nu pare foarte „nefericit” in videoclipul prezentat.
  Nu am nimic personal impotriva dansului sau a regalitatzii, dar nu cred ca a plecat din Romania cu mana goala…., mai ales ca este ruda cu multe case regale din Europa [ care (rudele) nu ar fi fost de acord cu abdicarea sa (sau l-ar fi ajutat pt conditzii mai rezonabile ale abdicarii) si l-ar fi ajutat].
  Sunt interesat de subiect, si nu m-ar deranja sa imi schimb parerea, dar trebuiesc dovezi…( atat pentru mine, cat si pentru cei care vor sa creada in regalitate) care sa dea romanilor motivul reinstalarii regalitatzii.

  Cu stima.

 4. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri, in perioada 11 – 17 decembrie 2017?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *