NOU! Zambeste:
Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

Coffee o cheama si bea cafea. A mea. Dimineata, nu imi gaseste cana, merge dupa miros. Se catara pe scaun, de unde sare pe o masa, apoi pe dulap, unde este plicul de cafea. Nu e mare lucru, mi s-a spus ca Bulldogii Francezi sunt mai ciudati, asa ca ascund cana de ea si am pus lacat la dulap. Asta e de azi. Am fotografiat-o pentru ca altfel nu recunoaste cand o cert.

Printre lucrurile normale pe care le face este ca mananca incarcatoare. Cabluri, mai precis, in special de iPhone si, daca se poate, originale. De alea chinezesti luate de la baietii de pe la semafor nu prea se aringe. Cred ca-s prea ieftine pentru gustul ei.

E totusi si un caine util, ma ajuta sa nu mai am sosete desperecheate. In sensul in care le inghite pe cele care n-au pereche. Cate dua odata nu duce. Coffee functioneaza ca un aspirator, mai intai inghite orice, apoi se blocheaza si da rateuri in functionare. Dar odata ce mergi cu ea la medic, uneori pe la 2 noaptea, si ii scoti din burta sosetele, batistele, crengile de copac, melcii sau pietricelele, totul redevine normal. Este suficient sa ii indesi mamaliga pe gat si sa astepti sa vezi ce iese pe fund.

Saptamana trecut si-a ros casuta din curte. Nu mult, numai partea din fata si un perete lateral. Totusi, n-a ros acoperisul si n-o ploua. Inca.  Dar mi s-a spus ca e normal pentru un Bulldog Francez, deci nu imi fac probleme. Oricum, daca vrei sa iti iei si tu unul, trebuie sa fii pregatit sa: -cumperi cam doua telecomenzi pe luna. Oricat de vigilent ai fi, tot uiti telecomanda pe canapea, macar de doua ori pe luna.

-ai in vedere ca pantofii tai trebui sa stea sus, la o inaltime de cel putin un metru. Si papucii.

-ai in vedere ca, francez fiind de origine, ii place bucataria frantuzeasca de fite. In special melcii. Trebuie sa fii bun in descoperirea lor prin curte. Daca ii descopera Coffee al tau inainte, e posibil ca melcul sa isi faca casa direct in stomacul cainelui. Cu tot cu cochilie.

-ar fi indicat, mai ales daca lasi Bulldogul Francez singur in casa, cateva ore pe zi, sa nu ai mobila de lemn. De otel e bine. Sau de fier forjat, bronz sau cupru. Altfel nu vei avea masuta, pat, scaun neroase la colturi.

-nu iti lua iPhone! Nu are rost. Incearca telefoane ieftine, din alea de unica folosinta daca se poate. Ar fi buna si o varianta de telefon din titan, dar eu inca n-am vazut.

Cam atat.

Oferta, 3 carti+59 de lei!
“Cronicile


Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *