Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

Acum, la Digi, eminenta cenusie Monica Anisie de la Invatamant a zis ca „e posibil sa izolam copiii cu febra, iar ei sa faca lectii separat de ceilalti.”
Cum ar veni, vin in clasa un copilas cu febra de la o infectie, unul cu febra de la o gripa, altul de la Coronavirus, altul cu febra de la cine stie ce boala, si ce se gandeste cu mintea ei, doamna Anisie?
„Ba, da ii bagam pe astia la un loc, daca tot sunt bolnavi, sa li se amestece bolile intre ei pana nu mai pot! Pai daca un pustiulica tot are gripa, de ce sa nu ia el si Coronavirus?! Ha?! Daca are meningita, pai i-ar strica lui si o gripa?”

Ce sa caute la scoala, doamna Anisie, un copil cu febra? Ce sa caute? El trebuie tinut acasa, si in vremea pandemiei, si in vremurile normale, sa stiti!

Domnu’ Orban, va rog eu mult, n-o mai lasati sa dea interviuri, domnule!
Adica va implor eu, daca tot e febletea dvs. si e musai sa fie si ea ministru, lasati-o intr-un birou, domnule! De care ori apare la teve, mai spune o prostie, de tremura bunicii si bunicile auzind-o si se ingrozesc parintii de intra toti in panica. Si spuneti-i duduii ca un copil poate avea febra din n motive, nu neaparat de la Coronavirus, si ca ultimul lucru bun pentru copilul ala ar fi ia si alta boala decat aia pe care deja o are! Ar fi fatala! Sau nu ii mai spuneti nimic, doar n-o mai lasati la televizor ca plange lumea in case si ni se ofilesc florile.

 

Cititul desteapta! Oferta lunii mai:

“Cronicile

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *