Home / (Pro)stirea zilei / A aparut si sutienul de Craciun. Ptiu!

A aparut si sutienul de Craciun. Ptiu!

de Silviu Iliuta

Tot eu va deranjez, cetateanul din Filiiasi, Dolj, care a observant chilotii primarului, intinsi prin oras, pe sarme. Chilotii cu leduri, normal.

Vreau sa retrag tot ce am spus: acestia nu sunt chilotii domnului primar. Nu asa a vrut el sa decoreze orasul, cu lenjerie intima! M-am grabit si imi pun cenusa in cap.

Se pare ca este vorba de o sotie de urias, care are un hobby: sa poarte lenjerie intima cu beculete. Acum nu ma intrebati pe mine de ce face asta, dar extraterestrii astia sunt mai nebuni. Am calculat ca la un metru, cate are perechea de chiloti, si cupa Z la sutien, faptura trebuie sa fie inalta de cel putin 10 metri.

PAGINILE MELE DE FACEBOOK  Silviu Iliutacronicipebune

(poze: Ova Aerpo, Andreea Mitrache)

Asa ca, ce vreau sa zic: daca ati vazut o cetateanca extraterestra, inalta de peste 10 metri, cu niste gusturi dubioase la imbracaminte, care nu poarta tanga, ci Tetra, sa ii spuneti ca si-a uitat chilotii la noi pe sarma, in Filiiasi.

Si-a lasat aici circa 2-300 de bucati, prin tot orasul. Sa vina repede sa ii ia, ca deja nu mai putem sa scoatem copiii pe strada de rusine. Numai pe astia transparenti cu stelute rosii o rog sa ii lase. Ca vrea sa ii poarte nevasta-mea de Revelion.

 

PAGINI DE FACEBOOK Silviu Iliutacronicipebune
NU rata SINGURA TRILOGIE PREMIATA chiar de autor! Vanduta in mirificul tiraj de 4 exemplare.

Cica e oferta la carti, de Sarbatori. Toate trei volumele aici: http://bookzone.ro/produs/pachet-cronici-3volume Sau „Cronicile unui barbat 3-Iarta-ma, am fost… ” aici: https://www.cronicipebune.ro/prelansare-cronicile-unui-barbat-vol-3/


Fragment din carte: :


Verișoara Lenuța scrie de dragoste și amor. Fiorul ei liric i-a impresionat pe toți din sat, de la învățătoare până la profesoarele de toate limbile pe care le-a avut vreodată. Iar talentul ei la narațiune a generat aplauze la toate competițiile naționale la care a participat. Îmi amintesc că, odată, mă aflam pe o scenă din București.
Aveam vreo 10 ani, când o doamnă cu ochelari a spus în microfon, extrem de pătrunsă, cu lacrimi în ochi și pe nas: – Fără Ileana B., poezia contemporană nu ar exista!
Îmi amintesc bine momentul, pentru că imediat am întrebat-o pe mama:
– Cine e Ileana B.? Și ce înseamnă „contemporan”?
Ileana B. e Lenuța. Numele din naștere semăna mai mult a diminutiv, decât a pseudonim demn de talentul ei. Lenuța, o fată cu trăsături frumoase, ca mai toți din neam, cu puțin peste 100 de kilograme de materie bine repartizată, a fost invitată de onoare la Botez. Drept mulțumire, a trimis câte o scrisoare fiecărui om prezent la eveniment:
„Când mireasma iubirii și a duminicii plutește în frumosul București în culori de pastel, când se îngemânează anotimpurile, eliberând în eter o feerie de culori și sentimente, când noaptea părăsește ce e lumesc, iar zorile dau viață, când zorii nașterii a doua ființe minunate s-au ivit, am purces toți la Taina Sfântă a Botezului. Chinurile părăsirii acestei lumi, desprinderea de matcă și de familie e cel mai dureros lucru.”- Ileana B.
Acum, poate nu sunteți familiarizați cu limbajul geniilor și aș risca o traducere: „Duminică, imediat ce am intrat în curtea bisericii, ne-a izbit un miros puternic de flori și de tămâie. În jurul sicriului așezat pe un fel de roabă mai mare, două femei plângeau un mort. De aici și „desprinderea de matcă”, revelată de Ileana B. Celelalte rude stăteau cu capetele plecate, își dădeau coate, se uitau la ceas și fumau pe ascuns. În spatele curții, un bețiv ardea o grămadă de bălegar. De aici și „mireasma iubirii”.”
Scrisoarea, copiată de mâna ei de 60-70 de ori, continua așa (traducerea, în paranteză): „Taina Sfântă a Botezului a fost o încercare neașteptată, deopotrivă pentru cei neinițiați și pentru cei cunoscători. Uneori, cele mai grele răspunsuri vin de unde te aștepți mai puțin.” (Preotul era beat mangă. Rudele mele au început să îl înjure și au vrut să plece. Am rămas pentru că unchiul a spus că „și bețivii e oameni buni.”)
.”

 

 

 

 

Check Also

E normal?

1. E normal sa iti curca, dar cel mai rau e cand iti gaina. Dai …

Lasă un răspuns