Stiti povestea barbatului din Iasi care a filmat atacul terorist: ”Ferească Dumnezeu ce este aici. Nebunii ăștia au împușcat oameni. Uitați-vă fraților. I-am dat un basket în cap la teroristul ăsta. (cos, naveta) Adu ceva, adu-mi ceva mai dur. Adu-mi un par de sub masă. Făcălețul de sub masă, du-te și adu-l. Doi teroriști din ăștia au tăiat oamenii pe stradă. Uitați-vă ce e aici. Doamne ferește!”

Mie-mi place baiatul asta.  M-as simti de 1000 de ori mai in siguranta cu el prin preajma, decat cu zece politisti londonezi. Daca as fi englez, as lupta cu toate fortele sa vina romani in UK. Si le-as da voie sa isi aduca nunceagurile si facaletul de acasa cand emigreaza. In locul englezilor, as inrola de urgenta in serviciile secrete niste romani. Le-as da salarii babane, le-as face instructie si i-as lasa sa ma apere.

In locul lui Florin, as fi facut pe mine de frica. As fi fugit mancand pamantul sau m-as fi ascuns pe undeva. De aceea cred ca Florin este mult mai bun decat mine si imi scot palaria in fata lui. Eu cred ca el are acum atitudinea perfecta fata de cretinii aia de teroristi. Te agreseaza cineva? Ia-l la tranta! Asta e spiritul romanesc, pe care cei mai multi l-am pierdut, de a nu ne lasa calcati in picioare de agresori. Asta cred ca ar trebui sa invatam toti romanii. Apoi sa facem ceva si cu agresorii aia interni: teroristii pe care ii votam si ne lasa fara spitale, hotii care ne conduc, cei ALESI DE NOI.

M-am saturat sa fiu „politic corect” cu tot felul de cretini care ne agreseaza.
Cred ca e momentul ca toata lumea sa se ia dupa Florin: la tranta cu imbecilii astia de la ISIS sau fani ISIS! Prea multe analize, prea multe si inutile intalniri intre sefi de stat., in timp ce cretinii aia intra cu bomba pe stadion. Prea putina actiune! Spre zero.  Ne lasam calcati in picioare, in timp ce politicienii isi aranjeaza cravat la conferintele de presa, gandindu-se daca au scazut sau au cresct in sondaje.

N-o sa inteleg niciodata de ce un om care frecventeaza site-uri pro ISIS, un om care a facut antrenament intr-o tabara ISIS, este doar tinut sub observatie, si nu inchis. Oamenii astia sunt bombe cu ceas lasate in libertate pentru a respecta „drepturile omului”. Pana in ziua in care iti dai seama ca „drepturile lor” inseamna moartea altor oameni. Corectitudinea asta politica dusa la extrem e cel mai mare rahat din Europa moderna. In Franta, unul, despre care se stia ca are legaturi cu ISIS si ca este extremist, era „tinut sub supraveghere, din cand in cand”. A reusit sa omoare multi oameni, dar noi i-am acordat prezumtia de nevinovatie. Da, da…

Cat despre romanii care au comentarii de genul „ce moldovean laudaros, da-l naibii!”,  le-as zice doar atat: amintiti-va ce ati facut ultima data cand ati vazut un om agresat intr-un autobuz sau pe strada. Ati intervenit? Ati sunat la Politie?  Acum inmultititi cu 1000 si va veti da seama cam in ce pericol a fost omul ala. Apoi faceti liniste, e penibil.

Ce scriu englezii despre Florin:

 

 

*cele mai recente articole pe facebook/cronicipebune

„Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta. Costa 39 de lei si se comanda online de pe site-ul www.bookzone.ro. TRANSPORT GRATUIT.

Fragment din cartePatul fecioarei era cel de sus, deasupra Alionei, o basarabeancă zdravănă de 0.12 tone.
-Crezi că au adormit? o întreb.
-Carmen, da. Dar Aliona nu, că încă nu a început să vorbească în rusește.
Am început să ne sărutăm în liniște printre sforăiturile lui Carmen.
Iar eu, mi-am trimis mâinile în expediție pe corpul ei.
Pfoai, ce excursii! Ce ținuturi noi am descoperit în noaptea aia! Zone tropicale umede, munți și dealuri pe unde nu mai călcase picior de bărbat.
Apoi podișul, unde fusese cândva o junglă amazoniană. Și pe care nici măcar Soarele nu-l văzuse până acum.
Nu mai știam nici cum mă cheamă, eram transpus tot în Manualul de Geografie al Ameliei.
I-am dezbrăcat bikini roz pe care îi văzuse toată Politehnica și am început să explorez cu grijă Marele Canion din Slobozia.
-Mai ușor cu mâna, Tăntălăule, ca îmi vine să gem, îmi șoptește la ureche.
-Bine, gemi!
-Nu pot, Aliona e trează. În pana mea!
Așa că mi-am chemat mâinile din expeditie și m-am mulțumit cu sărutări.
-Trebuie să îmi zici ceva trist, m-am încins prea rău și vreau să îmi treacă până adoarme, îmi zice.
-Mâine am predare la corporație. După ce facem dragoste, mă duc să termin câteva grafice.
-Nu așa de trist, Iubire, că îmi trece de tot.
Aliona aia era de comă! Trebuia să îi pun ceva în apă ca să adoarmă! Mă gândeam să bat pe la ușile căminului, să dau șpagă cuiva și să o mut acolo.
-Uşide becu’! Uşide becu’! urlă Aliona.
-Gata, doarme bestia? o întreb pe Amy.
-Nu încă, asta e în basarabeană. Îi intră lumina de la felinar
în ochi.”

Poza: facebookaaa

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *