In plina epidemie, călugării și preoții de la Catedrala Mitropolitană din Cluj s-au gandit ca ar fi bine sa cheme niste enoriasi si sa ii impartaseasca. Daca nu i-a lovit coronavirusul pentru ca au stat toti la gramada, au folosit si aceeasi lingurita. Sa fie treaba serioasa!

Cei de la Cluj 24 au filmat asta:


Voi nu sunteti normali, ma! Nu aveti toate tiglele pe cas. Nici popii astia, dar nici voi, clujenii care participati la sinuciderea asta in masa.

Sunteti groaznici, ma! Posibil ca unii dintre voi sa fi devenit azi bombe chimice care sa ii omoare pe batranii de langa voi. Vedeti, domnilor din consiliul de criza, ce inseamna sa dati “recomandari” si nu obligativitati cu pedepse imediate? Vedeti ce inseamna sa va preocupe mai mult scorul electoral, domnu’ Orban? Acum trebuia sa avem o lege clara care i-ar fi bagat la inchisoare pe loc oamenii care ies asa. Nu? Sau mai stati putin, sa explodeze tot ca la italieni?

Penibila mentalitate!
Cititul desteapta!
 
Citeste! Desteapta.

“Cronicile

.

3 Comentarii la “Azi, la Cluj: impartasanie cu aceeasi lingurita.

 1. SBogdan says:

  Domnule Iliuta,

  Punctul dumneavoastra de vedere nu aduce nici un folos in contextul de fata, ba din contra, modul in care ati exprimat aceste pareri este lipsit de moralitate, de etica, pana la urma de bunul simt care sper ca il mai aveti. Unde va este intelepciunea de scriitor? Din pacate nu o vad, lipseste cu desavarsire, ba mai mult, improscati cu cuvinte, intr-un mod de gandire iesit direct dintr-un sistem politic opresiv. In primul rand nu i-a chemat nimeni pe enoriasi, au venit de buna voie, din credinta, pentru ca tot din credinta au ales a se impartasii cu Sfanta euharistie, fara de care un crestin nu poate trai cu adevarat in Hristos. “Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veţi mânca trupul Fiului Omului şi nu veţi bea sângele Lui, nu veţi avea viaţă în voi. Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţă veşnică şi Eu îl voi învia în ziua de apoi” (Ioan 6, 53-54)
  Sfanta Impartasanie reprezinta si cu adevarat este izvor de sanatate si de sfintire, har din har, taina vie, trupul lui Hristos prefacut in paine si vin. Probabil ca ezitati sa va informati tot din frica de a nu va contamina cu adevarul lui Hristos.
  Aceasta „treaba serioasa” despre care ironizati in fel si chip este ceva fata de care dumneavoastra sunteti – dupa cum reiese din ce ati scris- cu totul si cu totul paralel. Imi pare rau dar nu este etic sa judecati totul rational si juridic, facand abstractie de practica cultului crestin ortodox despre care pare-se cu nu aveti habar cu ce se mananca, daca imi este permisa aceasta exprimare.
  Prin propozitia „clujenii care participati la sinuciderea asta in masa.” v-ati dat examenul si l-ati picat, adica, mai nou acesti clujeni crestini sunt un fel de extremisti talibanezi. Nu stiu cum de nu aveti pic de rusine si de respect fata acesti oameni…
  Daca dumneavoastra ajutati oamenii jignindu-i pe internet, stand acasa cu dosul la cald cu cafeluta pe masa, inseamna ca defapt nu prea intelegeti ce inseamna sa ajuti un popor la nevoie. Un om are nevoie de iubire, de cuvinte de folos, de sfaturi buni, de credinta in Dumnezeu; nu de critici, de acuze, de aratat cu degetul. Nu va faceti griji ca acesti crestini nu au fost in Italia, in Spania, etc. Au fost la biserica, s-au intersectat cu Dumnezeu in rugaciune ca sa ceara ajutor, sanatate pentru intreg neamul romanesc.
  Uneori banii nu ajuta si nici acuza justitiara, insa cuvintele bune si sfaturile intelepte fac mai mult decat orice.
  Cititul desteapta daca citesti ce trebuie, pentru ca nu te poti cultiva cu orice, pana la urma citesti lucruri in care crezi, autori in care crezi.
  Nu va faceti griji, crestinii sunt responsabili, cu credinta si cu dragoste, nu se lasa prada unei gandiri rationale lipsite de sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *