L-am intalnit in Pipera, la cafeneaua de la parterul cladirii in care lucreaza. A comandat salata cu quinoa si legume bio, 27 de lei romanesti, si o “un frozen mochaccinno with cream and extra topping”. Asta doar 16 lei.
-Ce faci, Mihaita! De cand esti corporatist ai dat-o pe quinoa?
-De obicei iau si un fresh bio, la 12 lei, dar abia luni imi intra banii.
-Adica dai la pranz vreo 55 de lei, in mod normal?
-Cam asa. Castigam bine, dar e nevoie de energie.
Isi aranjeaza badge-ul de la gat, e mandru de el, il simt. “Expert nu stiu de care la nu stiu de care la nu stiu ce department.”
-Bravo, bine ca e bine!
-Cam 1200 de euro in mana. Dar bine, visul meu stii ca e sa scap de aici si sa fac acsa ceva la mine, la marginea orasului, plantez chestiii bio, le vand, din astea. As face-o si acum, dar n-as castiga mai mult de 2000 de lei/luna. E putin, iti dai seama. Si nici nu prea am timp, ca bag si sambata. Nici concediu n-am avut vara asta, doar vreo 4 zile, dar mi-am luat laptop-ul la mine. Sunt foarte sedentar, toata ziua pe scaun, asa ca trebuie sa merg si la sala de 3 ori pe saptamana sa fac miscare.
-1200 de euro, cam 5500 de lei.
-Cam asa.
-In fiecare zi dai cam 15 euro pe quinoa, fresh, frunze si cafea cu denumire smechera…
-Cam asa.
-Cam 330 de euro pe mancare. Transport, vreo 20 de euro…
-Vreo 200 ma duce, ca de multe ori plec noaptea si iau taxi. Am deadline, stres…
-Si sala?
-Cam 100.
-Alte cheltuielipe care nu le-ai avea daca nu ai fi la corporatie?
-Stiu eu, hainele…trebuie costume, camasi, patofi, stii cum e. Cam 120 pe luna, sa zicem.
-Aha. Asadar, ca sa lucrezi la corporatie, sa mananci un fel masa la parterul cladirii in care lucrezi, sa bei o cafea, sa iei un fresh, sa ajungi acasa noaptea cu taxiul sis a mergi la sala, ca nu mai ai timp, dai vreo 750 de euro pe luna din 1200.
-Pe acolo pe undeva.
-Si visul tau e sa cultivi chestii bio, sa scoti profit, dar o sa faci asta la pensie. Pentru ca acum nu iti permiti, ai castiga prea putin: doar vreo 2000 de lei/luna.
-Da, unde vrei sa ajungi?
-Atat castigi acum, dupa ce scazi chestiile obligatorii care vin la pachet cu corporatia. Diferenta e ca daca ai lucre de maine de acasa, n-ar mai trebui sa mergi la sala si ai sta in bermude si tricou, nu in costumul asta care mai are putin si te sugruma.
Si am plecat. Inca mai aud injuraturi in urma mea.

OFERTA:

 

 


FOLLOW SI LIKE PE FACEBOOK: Silviu Iliutacronicipebune

 

Toate trei volumele SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

(sursa poza: facebook)

Fragment: „Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.”

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *