Bunicii mei mergeau la biserica duminica de duminica pentru ca era un preot batran care le tinea slujba, apoi vorbea cu fiecare in parte. Zambitor, glumet, avea o vorba buna pentru toti. Mai tarizu, dupa ce a murit preotul, a venit altul, destul de betiv. In sensul ca tot timpul mirosea a bautura. A inceput sa le ceara bani pentru fantana, pentru vila parohiala etc.  La un moment dat a inceput sa le spuna cu cine sa voteze la alegeri, ca X le face canalizare sau le da nu stiu ce ajutoare…Desi nu si-au pierdut credinta niciodata, bunicii mei au inceput sa mearga tot mai rar la biserica, de 5-6 ori pe an. La fel si cei din sat.
Nu e vorba de credinta, ci de oameni. Cand un preot este groaznic el alunga enoriasii. Cand politica unei institutii ca BOR este groaznica, alunga enoriasii din toata tara.
Poate ca pe termen scurt, preotii au impresia ca fac bine chemand oamenii sa asculte prelegeri ale partidelor sau ale diverselor coalitii, care vorbesc in numele bisericii. Dar veti dvs. in mod normal nimeni nu ar avea voie sa vorbeasca in incinta bisericii, in numele bisericii. Se cheama ca tu, preotul, nu esti destul de bun incat sa iti sustii ideile si ai nevoie de ajutor. Pe termen lung, oamenii, chiar si cei care sustin ideile Coalitiei, se tem sa mai calce pragul bisericii. Tu te-ai duce intr-un loc unde vrei sa fii singur cu Dumnezeu si sa asculti vorbele preotului, stiind ca acolo poti intalni niste indivizi de la partidele politice, pe care tu oricum nu ii prea inghiti? Ce urmeaza?
Avocata Coalitiei pentru Familie tine intr-un lacas de cult o lectie de ura impotriva semenilor, sub pretextul iubirii credintei si familiei:

(video: Razvan Andrei)

Biserica Ortodoxa Romana de azi nu mai este un loc al tolerantei, al gandurilor bune, ci al propagandei. Cum sa iti vina sa mai mergi intr-o biserica, riscand sa ajungi in mijlocul unei sedinte de propaganda, tinuta de avocatul Colitiei pentru Familie?
Cum sa iti vina sa mai mergi intr-o biserica in care politicienii tin cuvantari, asezati ca smecherii la mese de nunta, cu spatele la altar? Cuvantari nu despre cum e bine sa iti iubesti semenii, ci despre ce trebuie sa facem ca sa ii alungam la marginea societatii si, daca avem putere, sa ii alungam din tara.

Daca mai e cineva care gandeste prin BOR-ul ala: opriti imediat aceasta mizerie! Sau nu va mai mirati daca intr-o zi veti ramane doar voi si politicienii in biserica, iar noi ne vom construi unele care nu au legatura cu BOR.

OFERTA:

 

 


FOLLOW SI LIKE PE FACEBOOK: Silviu Iliutacronicipebune

 

Toate trei volumele SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Fragment: „Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.”

 

6 thoughts on “Biserica e pentru tine si Dumnezeu, nu pentru propaganda urii!

  1. UnNegru says:

    La cum vorbeste duduia asta e ca si cum ar fi interzis role play cand faci sex. Cum ai putea sa te dai negru cand tu ai penisul de dimensiune medie? Plus ca acum poate vor interzice copiilor sa se mai joace de-a pompierii deoarece nu este ca si cum ar fi pompieri si le distruge identitatea. Argumentari jenante ascunse in cuvinte pe care nu le pot intelege o mare parte din oamenii ce participa la slujba. Parca am fi pe vremea inchizitiei cand persecutau tot ce parea suspect de vrajitorie. Doar o intoarcere cu cateva sute de ani in urma cand totul trebuia sa fie asa cum zicea biserica altfel te ardeau pe rug.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.