Home / (Pro)stirea zilei / Bre, nene deputatule, cum au incaput toti agramatii in Parlament?

Bre, nene deputatule, cum au incaput toti agramatii in Parlament?

Un deputat PSD scrie pe facebook:

Bre, nene deputatule, la cum scrieti nu pot sa va spun „domnule”. V-am citit CV-ul si sunt siderat. Absolut interzis. Sunteti absolvent al Universitatii de Nord, sectia Mine, in 1994. Apoi, in 1996, absolvent al Universitatii de Vest din Timisoara. Asadar, un semiagramat a studiat, chiar si in paralel, la DOUA FACULTATI ROMANESTI.  Asta inseamna ca invatamantul nostru superior e praf. Muci! Diplome cu valoare de hartie.

Va dati seama ca nenea asta a facut mai multe cursuri decat Einstein??? Va imaginati CUM le-a facut? Maine, poimaine, aflam ca isi ia un titlu de Doctor.

Bre, nene, asa, de la obraz va spun, acum ca ati ajuns parlamentar, nu faceti dumneavoastra niste cursuri de limba romana de clasa a patra? Mai cititi din cartea nepotelului, mai intrebati secretara, mai luati manualul si rasfoiti-l pe sub banca, in Parlament! Cand nu dormiti.

Am citit ca, de cand sunteti deputat, ati avut vreo 4 interventii in plen, deci timp de citit ati avea berechet. Daca calculati asa: 3-4 ore de mers la buffet si de fumat in buda, o ora vizionat filme si seriale, o ora petrecuta cu secretara, tot va raman vreo doua ore in care trebuie sa fiti in plen. Va obliga nenorocitii aia de la partid sa fiti acolo ca sa votati. Atunci e momentul sa scoateti manualul de sub masuta si sa va aruncati ochii pe el. Bre, daca pare greu ala de clasa a patra, incepe cu ala cu o litera A mare pe coperta.

Haideti ca nu doare! (pe limba dumneavostra: „haide-ti c-a nu duare!”) Cititi! Curaj! („Kititzii!”) Stiu ca v-a zis doamna Grapini ca e dureros sa citesti, dar au mai trecut si altii prin asta si au supravietuit. E drept ca, in tara asta, aia care citesc nu ajung deputati, vicepresedinti de Consilii Judetene etc… Tot aia agramati si smecherasi ajung sa ne conduca.

Serios acum, cum naibii reusiti sa cititi o lege? Cum naibii o votati? Cum faceti textul? Asa:  „Lasa-ti pe toti sa fure 5000 de voturi, daca e de la PSD, si ei nu intra la parnaie daca fura mai putin de 50 000 de Euro. E liberi!”?

Cum naibii am ajuns sa fim condusi de un specimen ca dumneavoastra? Stati linistit, e retorica. Si asta, pentru tine, nenea deputat Calin Matei special,  este o injuratura. Imaginati-va ce e mai rau! (pe limba dumneavoastra: imaginativa ke e may rau!)


 

De Silviu Iliutacronicipebune

Citeste si: POVESTI PENTRU OAMENII MARI.

 

Poza: actualMM

Check Also

Nu-i copac ca ridichea si premier ca Veorica!

Daca domnul Mircea Malița nu ar fi fost academician, ci sef la raionul Carne de …

4 comments

  1. Haide-ți s-ă pune-m mână de la mână s-ăi cumpărăm o carte de gramatică (mă iertati dacă din greșeală mi-au scăpat cuvinte scrise corect. Obișnuința. 🙂 )

    • Mai bine genunche de la genunche.. iar printre ele ( 😉) si doua cărtiii de algebra… la ei 4-2= 0 (ma refer la anii de inchisoare)

    • Las’ca-ti trece daca mai citesti multe postari de facebook! 🙂
      Partea c-ea (sic) mai proasta e ca Academia Romana adapteaza regulile pe baza cutumelor. Asha k in 10 anii vom scriie totzi la fel….

  2. Cred ca si-a dat seama ce a gresit. Trebuia sa scrie: fi-ti cumin-ti si nu fuma-ti in buda. 🙂

Lasă un răspuns