Filosoful Mihai Șora a fost brutalizat de jandarmi. “Misca-te mai incolo, mosule!”
Nu ma mir ca jandarmii nu l-au recunoscut pe Sora. Nu as vrea sa zic ca sunt toi inculti, dar nici nu ii vad discutand seara la culcare cu nevestele:
-Ce ai mai facut azi, Mariane?
-E, am rupt mana unuia la meci, am bagat vro doi in duba, am carat cateva bastoane altuia care injura si am citit vreo 50 de pagini din “Critica ratiunii pura”. Tu stii ca e mult mai buna decat “Prolegomene”, nevasta? Kant asta era smecher tare!
Nu ii vad. Si nu ma mir ca nu l-au recunoscut. Din 100 de jandarmi, nu cred ca l-ar recunoaste 10. Iar 99 dintre ei l-ar recunoaste de la spate pe luptatorul de K1 sau MMA Șora (i-am uitat al doilea nume) si cred ca “filosofia” este o insecta sau, in cel mai bun caz, un fel de desert. Si nici  nu conteaza cine e domnul Sora, sa te adresezi asa unui om in varsta e dovada clara ca esti un mare cocalar.
Cu scuzele de rigoare pentru cei cativa care nu se regasesc mai sus, la jandarmi ma asteptam. Bai, dar, oamenii… romanii de pe facebook… Am citit comentariile si am ramas socat. Mai mult de 50% dintre romani considera ca Mihai Șora, un intelectual care, printre altele, a protestat in martie ‘89 impotriva tratamentului aplicat in perioada comunista lui Mircea Dinescu, este “un mos comunist pe care il cauta moartea pe acasa si ce dracu cauta el in Piata Victoriei la proteste, in loc sa stea in banca lui, ba!” Romani care habar nu au sa scrie in limba romana, care nu-s in stare sa efectueze o cautare pe Google si sa vada cine a fost Șora, isi dau cu parerea. Vorba aia: INAINTE SA EXISTE FACEBOOK, NUMAI FAMILIA TA STIA CAT ESTI DE PROST. ACUM STIE TOT SATUL.

 

Atat as mai spune: rai suntem, ma, fratilor! Rai, inculti si facuti gramada. Nu toti, dar… VA DATI SEAMA CA ASTIA SUNT CEL PUTIN 50%?

Silviu Iliuta-Feeling scarbit.
FOLLOW PE FACEBOOK  SI ALTE CHESTII: Silviu Iliutacronicipebune

Cronicile unui barbat de Silviu Iliuta

Fragment: „Nu am înţeles niciodată de ce când îi este rău unui om, cineva se oferă să îi aducă un ceai.
– Ce ai, frate?
– Cancer!
– Aaaa, stai liniştit că am un ceai de tei… vindecă tot!
Mai nou e un curent, ierburile tămăduitoate sunt peste tot: Mănâncă acum trei legături de pătrunjel pe zi şi scapi de ciroză!
– E de tei, sigur o să îţi facă bine, Silviu.
Să-mi bag picioarele, e din ăla bun, de TEI!!! Ăsta vindecă tot!
– Sunt convins, eu şi când am avut pneumonie, tot cu ceai mi-a trecut.
– Ai rămas glumeţ! Ca atunci când eram mică, îmi spune.
Se apropie de mine, cu halatul desfăcut. Toată căldura pielii sale radiază înspre mine. De sub halatul ei ies unde şi mirosuri, ca acelea care îi făceau pe Tom şi Jerry să plutească. În traducere, pentru cei care au sărit direct la desenele cu roboţi: „Boss, era bine rău androida, frate! Te vrăjea ca un Bakugan din ăla care scuipă energie!“.
E prea aproape!
Începe să îmi maseze mâna dreaptă, la încheietură. E bine.
Apoi, pentru că nu are o poziţie bună, se așază lângă mine, pe pat. E mai bine. Sper că profită de mine, măcar acum când sunt bolnav… ”

Nu rata singura trilogie premiata chiar de autor: „Cronicile unui barbat!”.
Vanduta in peste DOUA exemplare. Aproape trei. 
Toate trei volumele SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK


*gasiti cele mai recente articole pe facebook/cronicipebune

 

5 Comentarii la “Brutele si filosoful.

  1. vlad tepes says:

    Decat sa-l prinda moartea pe-acolo, in mijlocul cretinilor #Rezist si sufocat de urletele animalice ale acestora, mai bine l-ar duce progresistii sai la un bordel de lux, dupa ce i-ar fi procurat o pastila Viagra, caci asa ar putea spera si el la o moarte „dulce si fiebinte”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *