Toti fraierii, toti nestiutorii si necultivatorii de copaci din tata-n fiu au ras de Dorel, autorul aranjamentului de mai sus. I-am dat o sansa lui Dorel, care mi-a explicat:
“Mosule, toti prostii planteaza copacii pe pozitiile care este lasate special, actuale, cum ar veni. Ce nu intelege lumea, ca e nepriceputa si asa e romanul vorbeste dupa ureche si se pricepe la orice, la fotbal, la politica si la copaci, e ca toti pomii se planteaza pe pozitiile viitoare. Asta am invatat-o de la Tata Puiu, e exact ca la fotbal cand se demarca Ilie Dumitrescu si Hagi ii dadea pasa pe locul unde ar fi trebuit sa ajunga. Eu, Dorel, sunt un fel de Hagi al arborilor si Ilie e copacul. Va explic: am studiat planurile primariei, ale alora de la Gaze. Am calculat cu puterea mintii unde va ajunge groapa peste 2 ani cand vor termina astia de la Gaze de spart pavajul si tras teava. Mi-a iesit ca groapa de copac va fi 10 metri mai la stanga decat e acum, in mijlocul strazii. Apoi am luat planurile astora de la Electrica, ce vor trage cablu si vor muta iar groapa. Mi-a iesit ca pomul meu va ajunge la 3 metri Nord-Vest fata de groapa de acum. In final, am studiat si planurile alora de la firma de cablu si mi-a iesit pozitia viitoare a copacului meu. Exact unde e acum! Unde e dreptunghiul de pamant acum va fi un restaurant cu terasa al unui baiat al primarului. Sa ma injurati voi pe mine, daca nu va fi asa peste doi ani! Credeti ca nu ma pricep?

Stiti aia trei brazi de la cabana Trei Brazi, din Predeal? Eu i-am pus acolo, ca astia imi dadusera pe plan ca vor face cabana la Busteni. Dar eu am tinut cont de spagile din primarii si de la aia care trag curent si i-am plantat acolo. Mi-au dat dreptate.”

FOLLOW PE FACEBOOK  SI ALTE CHESTII: Silviu Iliutacronicipebune

Cronicile unui barbat de Silviu Iliuta

Nu rata singura trilogie premiata chiar de autor: „Cronicile unui barbat!”.
Vanduta in peste DOUA exemplare. Aproape trei. 
Toate trei volumele SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *