Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

Mie mi se pare ireal ca exista atata lipsa de omenie, atata grobianism al unor politisti, fie ei locali sau nu.
Am citit pe pagina Cristinei Balan cum s-au purtat niste brute cu copiii lor.

Chiar daca politistii locali au legea de partea lor –  si nu aveau voie copiii in zona de joaca, din motive de siguranta – nimic, dar absolut nimic nu justifica gestul lor de a imbranci, de a trage o mama, de a o brusca. Cu atat mai mult ca era in fata copiilor ei. Niciun politist local nu poate brusca o femeie ca se da copilul pe tobogan. Daca se dadea si pe role, ii pune pistolul la tampla?

Din punctul meu de vedere si parintii gresesc:1. Nu respecta legea lasand copiii la locul de joaca. 2. Prioritara era protectia copiilor, iar circul ala nu i-a ajutat deloc. Dar asta nu inseamna ca politistii locali au dreptul sa bruscheze!
Sper ca indivizii astia sa nu mai faca parte din Politia Locala. Desteptilor, voi existati sa ne ajutati pe noi. Voi sunteti platiti de noi sa ne protejati! Sa ne explicati frumos daca gresim, caci toti suntem supusi greselii. Sa ne amendati, daca incalcam legea! Dar in niciun caz sa ne bruscati ca niste animale pentru ca niste copii cu sindrom Down, deci cu dificultati de intelegere, s-au dat in leagane, iar mama lor tocmai incerca sa le explice ca nu au voie.
Voi, care nu intelegeti asta, care nu aveti inima si creier sa o faceti, nu aveti ce cauta in Politie, Locala sau nu.


“Cronicile


Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

5 thoughts on “Cand n-ai nici creier, nici minte, dar te faci politist local.

 1. Katrin says:

  Nu stiu daca va mai amintiti de acu’ 20 de ani, dar politia locala este fosta formațiune de “gardieni publici”, adica ultimii prosti care aveau autoritatea sa se ia de oameni prin parc, sa adune bețivii de prin boscheți… chestii din astea importante.
  Portari- paznici….

 2. Groparu says:

  Îmi pare rău pentru situația Cristinei Bălan, cu doi copii cu nevoi speciale, dar ce am citit aici e doar versiunea ei. Știi de ce zic asta? Pentru că aceeași Cristina Bălan este o antivaxeriță convinsă, nu ratează nici o ocazie de a se pronunța împotriva vaccinurilor, deși – nota bene – nimeni nu i-a vaccinat copiii cu forța tocmai pentru că nimeni nu vaccinează cu forța copiii cu SD.
  Ei, în dezbaterile pe care le are cu cei care nu se închină la Olivia Steer ea OMITE confortabil să precizeze aspectul cu situația copiilor săi. Ea pozează ca o antivaxeriță convinsă, nu ca o mamă pe care, de altfel, chiar sistemul pe care ea îl blamează o apără.
  Pe urmă, ce avem aici este doar cuvântul ei contra cuvântului polițiștilor. Nu știm ce ton a folosit vedeta, ce cuvinte etc. În epoca în care și cel din urmă boschetar are un telefon cu cameră, noi avem doar versiunea ei.
  Vrei să nu ai probleme? Păi, te interesezi înainte și vezi dacă e deschis parcul. Dacă se îmbolnăveau copiii ei vulnerabili de la alt prunc din parc cine ar fi urlat în gura mare că statul nu îi apără?
  Repet: am toată compasiunea pentru situația ei deosebit de grea, dar una e una, alta e cealaltă. Iar asta cu poliția care pune piciorul pe gâtul cetățeanului, să avem pardon, așa de tare se rupe la încheieturi că pute a mațe stricate.

 3. Groparu says:

  Corecție: am văzut și filmarea, nu știam că există.
  Adică autoritățile închid parcul CA SĂ NU MOARĂ OAMENI, și cuplul crapulos, în loc să-și protejeze copiii, aleg să facă scandal. Așa se comportă părinții preocupați de bunăstarea copiilor lor? Pe bune?
  Victimizare de rahat. Oameni care strigă că ei sunt speciali și au drepturi CONSTITUȚIONALE (cuvânt pronunțat cu o încrâncenare specifică) să se dea pe tobogan, în timp ce statul încearcă, cu stângacii săi slujbași, SĂ LE SALVEZE VIEȚILE, gen.
  Las linkul aici, dacă voi credeți că asta e atitudine de cetățean care respectă legea tac din gură și nu mai zic nimic:
  https://www.facebook.com/haiosc/posts/10157902977098411

 4. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri, in perioada 15 – 21 iunie 2020?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *