Home / (Pro)stirea zilei / Cand te mananca sa te bagi in cearta oamenilor.

Cand te mananca sa te bagi in cearta oamenilor.

E frumos in cartier la ai mei, da’ nu prea. De cat ori trec pe acolo, opresc la o covrigarie pe care o stiu de vreo 30 de ani. Mai sta sa cada asa, mai cu geamul spart, dar fac covrigi buni.
-Idiotule!
-Proasta naibii!
Cam de fiecare data asta aud. Patronii, sot si sotie sau amant si amanta, inca nu m-am prins, au modul lor original de a comunica prin viu grai.
-Cretino!
-impotentule!
Cred totusi ca-s sot si sotie.
Ultima data cand am mers, ieri, a fost mai groasa decat de obicei.
Merg la gemulet si astept sa pice o “poroasto”, un “imbecilule”, ca sa pot sa ma fac ca nu aud si sa plasez si eu comanda.
-Buna ziua! zice doamna.
-Buna! Trei covrigi.
-Cu mac sau susan?
Eu tot asteptam sa inceapa tambalaul. Parca nici covrigul ala nu mai are acelasi gust fara scandal. Zic:
-Domnul nu e?
-Ce domn?
-Care vinde cu dvs.?
-Aaaa! Mari? E aici. Ba, boule, unde esti? Iesi dracu din spate!
Apare ala:
-Ce stigi asa, proasta naibii?!
-Trei covrigi cu mac! bag repede.
-Imediat, stati ca m-am enervat. Ba, cretinule, eu ti-am spus sa iesi, nu sa injuri! Ti-am spus eu sa injuri, animalcule retardat?
-Hai ca esti vaca, pai nu m-ai strigat tu?
Se apropie unul de altul si se injura, cu spume la gura. Mitocanul ii infige matracucei mana in par, aia nu se lasa si il apuca de guler, in timp ce amandoi scuipa o ploaie deasa peste covrigii din vitrina. Cred ca de aici si gustul usor acrisor.
Zic ca e momentul, dupa 30 de ani, sa intervin si eu. Adica, practice, astia sunt ca o familie pentru mine. Am luat de la ei mii de covrigi, am invatat mai multe injuraturi decat as fi invatat de la Capatos. Am dreptul moral de a interveni, nu?
-Totusi, de ce va injurati asa? Adica nu e mai bine, daca tot stati in cusca asta, sa va intelegeti ca oamenii? Si dvs,. ca barbat, sa o luati asa de par? Pe bune ca nu se face asa ceva!
Aia se opresc din cearta. Matracuca ii da drumul gulerului distinsului domn, el scoate mana din parul ei. Ea se aranjeaza, ca o mare doamna, el isi asaza gulerul, ca un lord. Amadoi se uita la mine ca la un mare rahat de caine:
-Auzi, nene… spune el. Matale n-ai treaba?
-Ce zice asta, Marinus?
-Nu stiu, iubire.
-Da’ ce te f*te pe tine grija ca ne certam noi, nene? sare si ea. E buni covrigii? E! Ce treaba ai matale ca el ma ia de par pe mine si eu ii car doua labe, ha? Ia dispareti dracu’ de la geam. N-am covrigi! E inchis. Pa!

Bai, si erau buni.

Reducere mare la carti:

FOLLOW SI LIKE PE FACEBOOK: Silviu Iliutacronicipebune

Toate trei volumele SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Fragment: „Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.”

 

 

 

Check Also

Voi intrebati, eu raspund. (1)

Noile carti, cu love, fun si ardei iute, de aici:  Inaugurez astazi o rubrica de …

Lasă un răspuns