Aceasta minunatie a arhitecturii moderne se afla in centrul Bucuretiului, la 300 de metri de Palatul Victoria, aproape de Strada Sevastopol.

case3

casa4
case2casa
„Sunt cel care a proiectat si gandit aceasta opera de arta. Este inspirata din castelul de la Disneyland si din cateva desene animate pe care le-am avut eu la dispozitie. Patronul este arab si m-a platit in dolari. Si pe mine si pe cei de la Primarie care au dat autorizatiile.
Pe frontispiciu acestui monument urban sta scris „PRINTESELE LUI TATA”, pentru ca lucrarea a fost comandata de tata pentru fetele lui. Inscriptia se poate citi in timp ce asculti Salam sau Minune, caci au multe piesulici cu printese.
Culorile contrasteaza puternic cu blocurile si cladirile istorice din jur si sunt menite sa iti sparga ochii. Practic, oricine o priveste ramane cu un gust dulce, dat de rozul cladirii, si cu ochii mari si socati. Efectul asupra celor care vad casa/castel este impresionant. Cei mai multi cad in fata ei, se lovesc, apoi se ridica si intreaba daca au fost teleportati la Paris.
Din fericire, vad repede inscriptia cu printesele si isi revin.
Unii spun ca e un loc de joaca, altii spun ca e o casoaie. Oricum ar fi, arhitectura sa se incadreaza perfect in inima Bucurestiului!
Asteptam zilele astea comenzi de la un bogatan chinez, care are doua fete, Che Nai si Che Dai, si vrea sa ridice o mare pagoda aurie la Universitate.
Va invitam sa o vizitati.”
7PUNE MANA PE CARTE! EVENTUAL… PE ACEASTA:
“Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta. Costa 38 de lei si se comanda online, daca intri pe Bookzone. Cartea este disponibila AICI.

cover_blogb

Surse foto: rezistenta urbana, hailabord

2 Comentarii la “Castelul din Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *