Domnule Marius Raul-Bostan, Ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informaţională, as vrea sa va fac cunoscut cat costa la noi invatamantul „gratuit”.
Daca tot va pricepeti si la Invatamant, macar sa fiti informat, zic eu.
-Rechizite. Nu le asigura Statul, deci nu sunt gratuite. Costa  minim 200 de lei/elev.
-Culegeri si manuale auxiliare. Intre 50 si 120 de lei/elev.
-Uniforma, haine. Aproximativ 300 de lei.
-Trening, pantofi sport
-Manuale. 100 de lei.
-Fondul clasei. 50 de lei.
-Fondul scolii. 50 de lei.
-Cadouri profesori. 100 de lei.

Asadar, domnule Bostan, invatamantul asta „gratuit” costa o gramada de bani. Pentru un Ministrul al Comunicațiilor și pentru Societatea Informaţionale ma asteptam sa puteti efectua o cautare banala pe google. Poate ca pentru dvs. acestia sunt banii de tigari si de cafea pentru o luna, dar pentru un parinte de la tara inseamna cel putin jumatate de salariu.

Si, daca tot vorbim de reminiscentele Comunismului, sa pomenim si de acestea:
-toti cei ajunsi in functii se pricep la orice. Cum ar fi: un ministru de la Telecomunicatii vorbeste neintrebat despre Invatamant, nefiind in tema.
-managerii din Invatamant sunt la fel de slabi. Daca inainte de ’90 raportau un numar mic de analfabeti, acum nu sunt in stare sa le asigure elevilor niste amarate de manuale gratuite.

 

2 thoughts on “Cat costa invatamantul „gratuit”?

  1. Ionut says:

    Interesant articolul, dar vreau sa vin si eu cu o rectificare. Am termiant anul acesta clasa a XII-a, iar cheltuielile pentru mine nu s-au rezumat doar la cele mentionate mai sus. Pentru ca stau in mediul rural trebuia sa fac zilnic naveta la scoala, abonamentul e 240lei din care se deconteaza doar 100 de lei dupa cateva luni, am asteptat 8 luni sa primesc banii pentru prima luna de scoala. Trebuie sa mancam si noi ceva la scoala, intram dimineata si nu aveam timp de micul dejun, asa ca mai trebuiesc alocati 5-10 lei pe zi, adica in medie 140 lei. In clasa a XII-a e moda meditatiilor, uneori nejustificate dupa parerea mea, norocul meu a fost ca la Istorie am avut o profesoara care s-a ocupat de noi, iar lucrul asta m-a ajutat enorm sa nu arunc banii pe meditatii, la logica am repetat singur materia din a IX-a, ca doar atunci se studiaza si nu vad vreo sansa sa iau mai putin de 8.50, iar la romana unde este cel mai complicat, cu ajutorul domnului profesor, cu ce am invatat eu, mi-am asigurat pe putin nota de trecere. Dar daca faceam pregatire la toate materile cum fac majoritatea elevilor din ziua de azi, ajungeam la cel putin 150 lei pe saptamana.

Lasă un răspuns