Home / (Pro)stirea zilei / Cat e berea la biserica?

Cat e berea la biserica?

Umbrelute cu reclama la bere in curtea unei biserici din Brasov.

Eu zic ca nu e rau.
La ce preturi are Berea la unele terase din Brasov, chiar e bine sa ai si o varianta mai ieftina.
As intra sa cumpar, dar mi-e putin teama si trebuie sa ma lamuresc:
1. Cine vinde bere? Tata popa?
Da bon fiscal? Ca nu vreau sa am probleme.

2. Cum fac daca e in timpul slujbei? In intrerup:
-Parinte, lasa putin Galileea, ca mi-e sete!

3. Avand in vedere ca e biserica, berea chiar e mai ieftina sau de 10 ori mai scumpa decat la terasele din Brasov?

4. Face cineva si cocktailuri pentru nevasta-mea?

5. Baga si lautari mai pe seara?

„Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu IliutaCosta 39 de lei si se comanda online de pe site-ul www.bookzone.ro.  

Fragment CARTE: „Prima amintire fericită a fost cu o felie de pâine cu unt. Ţin minte că într-o dimineaţă am găsit pe ea o feliuţă de salam care avea în componenţă urme de carne. După ce m-am uitat la ea circumspect, am dedus: dacă mama mi-a lăsat-o, înseamnă că e comestibilă. Era prima dată când am simțit gustul cărnii. Am scuipat-o. Îmi era frică. Apoi am vomat. Eram convins că în gura mea e o pulpă de câine sau o coadă de pisică. Sau diavolul. Dacă nu apucau să mănânce carne, tot ce puteau face oamenii era să inventeze povești despre ea. Pentru mine, poveștile despre diavoli, marțieni, despre Japonia, erau la fel de credibile ca și acelea despre carne. Toate vorbeau despre lucruri inaccesibile, necunoscute și foarte îndepărtate. Auzisem că există pe undeva, dar nu aveam nicio certitudine. Îţi spun: au fost ani buni în care m-as fi speriat la fel de rău dacă aș fi întâlnit un japonez pe stradă sau dacă aș fi văzut o bucată de carne în ciorbă. Îmi amintesc cum câte un copil din vecini venea urlând în fața blocului, ca în filmele lui Fellini: -Se dă ceva la Complex! Se dă ceva la Complex! Habar nu aveam ce se dă și când. Poate carne, ouă, portocale. Tot ce știam era că urma să vină, de undeva din lungul străzii, o mașină cu ceva de mâncare. Arareori apucam să cumpăr banane verzi. Le înveleam în ziare și le puneam pe șifonier, apoi așteptam zile în șir să se coacă. Le pândeam noaptea să nu dispară. Un copil nebun din vecini avusese proasta idee să îmi spună că maimuţele le fură când te aştepţi mai puţin. Poate că ţi se pare greu de crezut, dar până pe la 7-8 ani am fost convins că bananele nu cresc în bananieri, ci pe șifonierele din Africa. Nu neg….”

rddw

 

Check Also

Unii soferi vor sa iti iubeasca rudele.

Azi am avut cel mai frumos dialog purtat vreodata in trafic. Un nene, posesor de …

2 comments

  1. Bizonașilor, sub umbreluțele acelea din curtea Bisericii s-a desfășurat o acțiune caritabilă….și surprinzător, nu s-a oferit bere….ci o masâ caldâ pentru persoanele nevoiașe !

Lasă un răspuns