O dragoste din alta lume

E asa o mare caterinca nationala treaba asta numita „carantinarea unei zone de langa Bucuresti” ca rad si curcile de noi cu cwru’.

1. Eu stau in Chiajna, carantinata, dar imi fac cumpararurile in Sectorul 6, la 150 de metri de casa. Practic, pentru a fi un bun cetatean si a ma deplasa cat mai putin, e mult mai logic sa merg la magazinul de langa casa decat sa umblu un kilometru prin Chiajna. Deci paradoxul meu zilnic e: sa respect regula care imi cere sa raman in Chiajna? Sau sa respect alta regula care imi zice sa merg la magazinul de langa casa?

2. Apoi intre Chiajna si Bucuresti nu exista nici macar un metru de teren viran, deci practic sunt lipite. La fel si Voluntari, la fel si Berceni, si celelalte. Adica nu ai cum sa bagi in carantina o zona lipita de alta, iar pe cealata sa o lasi deschisa. Ce zice virusu’? „Baaa, stai ca aici e placuta de intrare in Bucuresti! Nu ma bag, frate! Raman doi metri mai incolo, in Berceni!”

3. Apoi mai exista aberatia numita: rata de infectare in comune.
Orice tampit stie, dar orice tampit care traieste in Bucuresti, ca in comunele si oraselele de langa, cum ar fi Pantelimon, Voluntari, Chiajna, Berceni, Chitila traiesc MULT MAI MULTI oameni decat sunt in acte. Cei de la Primaria Chiajna estimau acum doi ani undeva la 60 000 de locuitori in satele care o compun. Atentie: 60 000! Cine a vazut avantul de blocuri ridicate in zona in ultimii ani isi da imediat seama. Pe hartie, Chiajna apare avand 14 500 de locuitori.😂
La fel in Voluntari. Cati dintre cei care stau acolo au buletin de Voluntari? 50%?
Ceea ce inseamna ca rata de infectare in comunele si oraselele din jurul Bucurestiului e mult mai mica decat in Bucuresti. Si e logic pentru orice gaina beata ca e asa, fiind zone cu populatie mai rarefiata decat Titanul, de exemplu..

4. Caterinca e continuata cu tone de bani aruncati pe geam: platim politistii locali, nebunilor, sa stea la iesire, le dam bani suplimentari, benzina, n schimburi – sa ajunga in toata perioada. Si rezolvam ce? Stam ca idiotii de trei ori mai mult sa iesim din comune ca sa aratam la geam o hartie semnata de noi, scrisa de noi: „ma duc la control la medic”. Pai voi credeti ca politistii locali au cum vreodata sa verifice daca tu mergi la un medic? Ever?

Fara gluma, cred ca aia care au luat masurile astea sunt idioti cu acte. Ne mai facem putin ca muncim, fara sa cunoastem ca de fapt zonele acestea carantinate nu sunt LANGA Bucuresti, ci SUNT Bucuresti, fiind legate. Fara sa cunoastem de fapt cati oameni traiesc acolo ca sa calculam bine rata, pentru ca, in mod evident, ultimul recensamant pe hartie nu are NICIO legatura cu realitatea din teren.
Mai bine dadeati banii aia pe teste, domnu’ Orban, Arafat, Vela, care mai sunteti pe acolo! Cred ca va ajungeau sa dublati testarea. Si nici nu va mai faceati ca luati munceati, ca acum.

.

Cititul desteapta!

O dragoste din alta lume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *