Croatia are 4,5  milioane de locuitori, cam cati avem noi in Diaspora.

Croatii isi amenajeaza rezervatiile naturale, le curata, le ingrijesc si le iau turistilor bani. La Plitvice, de exemplu, care arata impecabil, un bilet costa in jur de 20 de euro.

 

 

 

 

 

 

Delta Dunarii, care ar putea aduce mai multi bani din turism decat intreaga Croatie, are zone care arata asa:

Croatia este pe locul 18 in topul celor mai populare destinatii de turism din lume. Romania nu are nicio locatie turistica in top 30 european, din cauza infrastructurii proaste, amenajarilor, facilitatilor. Natura ne-a dat frumuseti, dar nu ne baga bani in buzunar.

 

Turismul croat domină sectorul de servicii al economiei croate și produce până la 20% din venitul total, in jur de 6,61 miliarde euro. Noi, romanii, obtinem sub 1% din PIB din turism.

Croatia are aproape de doua ori mai multi kilometri de autostrada decat noi. Iar pretul unui kilometru in Croatia, cu multe tuneluri, viaducte si poduri, este de 6 milioane de euro. Prin comparatie, costul estimat al autostrazii Comarnic-Brasov este de 80 de milioane de euro/km. Centura Bucurestiului, un drum fara grad ridicat de dificultate, la campie, a costat 19 milioane/kilometru. Stiu, la noi sunt multi hoti la conducere. PE CARE tot NOI ii alegem.

 

Croația are o economie de piață cu venit ridicat.[127]  România este o țară cu un venit mediu-superior.

Ei au ALES o femeie presedinte, noua ne-a fost data una premier. Diferenta de cultura dintre  cele doua…

Poza cu viorica  nu postez. Si nici litera mare.

Si tot asa.

Nimic nu e intamplator ca ei au generatii de aur dupa generatii de aur la fotbal. Noi am ramas in ‘90 si traim din amintiri.  Bazele lor de pregatire a sportivilor sunt la nivel european. Ei nu vand sportivi pe doi lei, si ii dau in Spania, Italia, Anglia, la cele mai bune echipe. Noi nu avem fotbalisti care activeaza la primele 30 de echipe din Vest.

Noi am ramas talentati si reusim la sporturile individuale, unde sistemul este mai putin important si primeaza altele: ambitia, sponsorul, parintii.

Asta, pe scurt, pentru cei ce se mira: cum, ba, tarisoara aia fosta comunista sa ajunga in finala CM? Uite, de aia! Ca sunt seriosi, au infrastructura, fac bani, sunt ordonati, nu voteaza pe ulei si se respecta pe ei insisi.

FOLLOW SI LIKE PE  FACEBOOK: Silviu Iliutacronicipebune

Fragment: „Nu am înţeles niciodată de ce când îi este rău unui om, cineva se oferă să îi aducă un ceai.
– Ce ai, frate?
– Cancer!
– Aaaa, stai liniştit că am un ceai de tei… vindecă tot!
Mai nou e un curent, ierburile tămăduitoate sunt peste tot: Mănâncă acum trei legături de pătrunjel pe zi şi scapi de ciroză!
– E de tei, sigur o să îţi facă bine, Silviu.
Să-mi bag picioarele, e din ăla bun, de TEI!!! Ăsta vindecă tot!
– Sunt convins, eu şi când am avut pneumonie, tot cu ceai mi-a trecut.
– Ai rămas glumeţ! Ca atunci când eram mică, îmi spune.
Se apropie de mine, cu halatul desfăcut. Toată căldura pielii sale radiază înspre mine. De sub halatul ei ies unde şi mirosuri, ca acelea care îi făceau pe Tom şi Jerry să plutească. În traducere, pentru cei care au sărit direct la desenele cu roboţi: „Boss, era bine rău androida, frate! Te vrăjea ca un Bakugan din ăla care scuipă energie!“.
E prea aproape!
Începe să îmi maseze mâna dreaptă, la încheietură. E bine.
Apoi, pentru că nu are o poziţie bună, se așază lângă mine, pe pat. E mai bine. Sper că profită de mine, măcar acum când sunt bolnav… ”
Toate trei volumele SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI.

 

PRIETENUL MEU, INSELATUL

 

8 thoughts on “Ce are Croatia si n-avem noi.

 1. Murphy says:

  Croatia are si o echipa de fotbal, finalista la CM.
  Toate cele de mai sus puteau fi puse si sub titlul de „Ce are Romania si n-are Croatia”.

 2. fanica says:

  REFERENDUM
  LUSTRATIE
  -Si confiscarea averilor nemeritate ale comunistilor si ale hotilor de tot felul.
  -Chemate si reimproprietarite minoritatile;svabi,sasi,evrei si ale tuturor celor care au fost obligati sa plece din Romania.
  In acest fel se face dreptate si plus ca romanii vor beneficia de aportul si experienta celor veniti.
  -Comunistul a venit cu deviza,’NU NE VINDEM TARA LA STRAINI’-si au furato ei si urmasi lor.
  ROMANUL NU A FOST SOVIN PINA SA VINA COMUNISTUL IN 47,SE POATE VERIFICA IN COMPONENTA ETNICA A VREMI!
  Singura/sigura cale de a merge impreuna cu tarile dezvoltate este LUSTRATIE !
  -toate pensiile borfasilor comunisti reduse la 100 euro.
  -toate propietatile comunistilor confiscate si retrocedate. minoritatilor care au fost expropiate si deportate:sasi,svabi si evrei.
  -toti comunistii sau urmasi lor care lucreaza in societati de stat disponibilizati pe motiv de necompetivitate si rea vointa.
  -toti hotii indiferent de coloratura politica,etnica sau statut social care nu isi pot justifica propietatea sa fie obligati prin lege sa doneze statului toata averea.
  -toate categoriile de hoti si urmasii lor care nu mai pot sa restituie statului paguba facuta sa fie obligati sa presteze munca in folosul comunitatii.
  In acest mod Romania va deveni in primele 7 state ale europei.

 3. Mihai Stefan says:

  Si cehii au si austriecii si italienii si grecii si norvegienii si finlandezii si turcii si bulgarii si muntenegrenii, pana si albanezii au multe din cele spuse despre croati ..asta nu i-a facut sa se califice macar pentru campionatul mondial …iar daca ar fi sa comparam Romania cu Panama , Senegal, Tunisia , Egipt, cred ca stam mai bine la anumite capitole ca ei si totusi ei au ajuns acolo, noi nu … nu cred ca sunt relevante criteriile expuse in articol … Elvetia are tot ce-i trebuie sa fie campioana mondiala de exemplu si poate mult in plus fata de Croatia, la fel si Danemarca, la fel si Suedia … si totusi, nu prea ajung prin finale sau semifinale …deci din nou, irelevant.

 4. Vasile says:

  Articol scris de un amator.Dacă din asta trăiești,las-o baltă!Sunt atâtea lucruri bune de făcut în această lume.

 5. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri, in perioada 09 – 15 iulie 2018?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *