Azi s-a intors in tara un prieten care e plecat de prin 2010 in Canada. L-am gasit in fata blocului parintilor lui, aplecat, cu telefonul in mana, strigand:
-Ba, ce tare!
Apoi topaia cinci metri si striga:
-Nuuu pot sa cred!
Dupa ce am asistat la acest spectacol magnific, m-am gandit totusi sa il deranjez. Mi-a zis.
-Ba, uite-o pe asta mare de langa canal, unde mi-am pierdut un dinte. Uite-o pe asta de pe mijlocul strazii. Aici si-a spart Cornel capul! Baaaa, esti nebun? Pana si groapa aia mare din curba e acolo!
Si in Canada sunt gropi, dar nu din… 1990!!! Parea fericit. Mirosea a acasa.

Apoi m-a carat cu el prin cartier. Se bucura ca un copil de cate ori vedea niste chestii absolut hidoase. Cum ar fi:
-o placuta riginita cu numele statiei de autobuz;
-o cazatura de centrala termica pe care el a scris acum vreo 30 de ani un mare “m… Rapid!” Era tot acolo.
-aproape ca plangea de bucurie cand l-a vazut pe un nene cam cocalaros, cu basca in cap, care isi scosese scaunelul in fata casei si scuipa seminte direct pe trotuar. Mi-a zis ca n-a vorbit niciodata cu el, dar ca, baaaa, incredibil, e in aceeasi pozitie!
L-am intrebat:
-Ba, daca ti-e atat de dor, de ce nu vii acasa?
-Esti nebun? Sa vad toate astea in fiecare zi?

FOLLOW SI LIKE PE FACEBOOK: Silviu Iliutacronicipebune

Toate trei volumele SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Fragment: „Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.”

1 Comentariu la “Ce inseamna “acasa”?

 1. Dana-Iuliana Cora says:

  Stii? Lasand gluma la o parte… e de plans!
  In acelasi timp, eu fac parte din categoria aia de „sentimentali prosti”! Am locuit 3 ani in Elvetia si m-am reintors in tara fiindca ma simteam acolo ca la sanatoriu…Prea erau perfecte toate! Te saturi dracu’ de atata perfectiune…
  Numaram AMR-ul de fiecare data (o data la 2 luni avea fii-miu vacanta si puteam veni in tara1-2 saptamani) .. „Baleam” la propriu dupa parizer si covrigi.. Imi era dor de casa mea, prietenii, vecinii, parcul plin de gunoaie din spatele blocului unde, vara, ne strangeam parinti cu copii la barfe, bere si tigari in timp ce plozii nostri scormoneau printre gunoaiele ce dadeau pe-afara din cosuri sau „bateau” o minge pe terenul distrus de baschet, plin de pietricele si gropi…
  O fi tara asta plina de gunoi, dar e casa mea! Nu trebuie sa ma programez cu 3 luni inainte, fix la ora x pentru a bea un ceai cu vreo vecina sau pentru a vorbi cu vreun profesor de la clasa copilului, nu trebuie sa imi fac griji ca la ora 19 se inchid magazinele si nu am de unde lua o paine, ca fructele si legumele au gust de carton (chiar si alea „bio”), ca trebuie sa tin copilul acasa pana la 5 ani (cand incepe gradinita) si cand ajunge la varsta de 7 ani si merge la scoala trebuie sa il duc si sa-l aduc de 2 ori pe zi (au pauza intre ore de la 11,30 la 13,30 timp in care trebuie luat acasa), ca fiul meu e marginalizat fiindca toti cred ca, venind din Romania, esti musai „tigan”, etc…
  Poate sunt eu defecta, dar iubesc „tigania” asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *