Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

Ceva e total gresit in tara asta: noi. Cum naibii sa le cerem noi politicienilor sa nu fure cand ei sunt alesi dintre noi? Pe astia nu ni-i aduc suedezii, nu ii importam din Elvetia!

Cum naibii sa cerem noi primarului sau parlamentarului sa isi faca treaba fara sa ia spaga, daca noi suntem asa?!

“Sa fure, dar sa faca ceva.” Asta ne-a nenorocit, de asta trebuie sa scapam ca de ciuma. Cititi si va minunati:


Ce am scris anterior:

Am repostat mai devreme un status, vechi de doi ani, despre un prieten care duce periodic mancare la un centru de plasament (casa de copii). Nu s-a schimbat nimic. Acum doi ani portarul l-a intrebat daca i-a adus si lui ceva, iar dupa ce a primit raspuns negativ, i-a zis prietenului sa parcheze doua strazi mai incolo. M-a revolatat chestia asta atat de tare incat am scris despre ea, chiar cu riscul ca postarea sa ajunga sub ochii nenorocitului. Frustrarea mea era si mai mare pentru ca, iaca, nu am putut scrie despre ce centru este vorba, deoarece, daca s-ar fi aflat, in mod sigur gibonii de acolo ar fi pus bete-n roate, iar copiii ar fi avut de suferit.

Frustrarea mea e mare si acum, dupa doi ani, si cumva mai bine nu postam naibii nimic pentru ca am primit doua mesaje care m-au rupt. O fata care lucreaza la o firma de echipamente medicale a vrut sa doneze, in numele companiei, un aparat. In mod incredibil, inimaginabil, absolut abject, cand sa efectueze donatia catre un spital de stat, i s-a cerut spaga. Inca nu pot procesa toate informatia: cum dracu sa ceri spaga atunci cand cineva iti doneaza ceva?!

Al doilea mesaj vine de la un baiat de prin Oltenia. Tipul sta intr-un sat, si-a facut o casa intr-o zona in care nu exista drum. Pentru ca asa e in Romania, daca e un drum asfaltat intr-un sat, ala duce la casa primarului. Ghinionul a facut ca el sa nu fie vecin cu primarul, asa ca a hotarat sa isi asfateze singur portiunea de 300 de metri de la drumul principal. S-a dus la primarie, fiind drum comunal, sa le spuna ca vrea sa asfalteze pe banii lui, si… ce credeti? I s-a cerut spaga!!!

I-am sfatuit pe oamenii astia sa se adreseze cumva justitiei. Niciunul dintre ei nu are incredere, niciunul n-o va face. Abia asta e dramatic.
E o situatie pierzatoare pentru toti. E unul din momentele alea in care citesc mesaje, nu am nicio reactie si stau ca prostul si ma minunez.
Sa va duceti in pustii de hoti, spagari si nemernici, ma! Incolonati, toti, repede. Cum dracu avem noi pretentia sa avem politicieni curati si constiti si devreme acasa, cand avem printre noi specimene din astea infecte. Cand avem spaga in sange, cand avem indivizi atat de abjecti in neam incat sunt in stare sa profite de nefericirea unor oameni.
Sa va ia dracu! Dar repede, daca se poate.

Silviu Iliuta

CITITUL DESTEAPTA! Carti la oferta. Click pe poza:

Cronicile unui barbat de Silviu Iliuta


INCA MA MAI GASITI AICI: Silviu Iliutacronicipebune
Ia carti, sunt bune la facut cornete! SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Poza: Facebook


FRAGMENT:

„Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.

CARTI, DE AICI.

 

 

 

 

Acum poti FACE COMANDA PENTRU NOUA CARTE, „AM GASIT UN TITLU”, pe www.bookzone.ro. Transport gratis, daca iei si „Toate titlurile bune au fost date”
Daca ai chef sa citesti, comanda pachetul aici sau telefonic: 031-433.51.65
P.S Se livrează și internațional.

Tot de pe www.bookzone.ro. se comanda si prima carte, Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta

De Silviu Iliutacronicipebune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *