Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

Ettore Boiardi era un italiano-american nascut in Piacenza, iar printre cele mai mari realizari ale sale se numara faptul ca a ajuns chef la Plaza Hotel din New York, ca a pregatit masa la Casa Alba pentru 2000 de soldati care se intorceau din bataliile Primului Razboi Mondial, insotiti de presedintele Wilson. Woodrow Wilson era cunoscut pentru opiniile sale rasiste. Dar sa nu uitam de bucatar! Chef, in fine… Ettore Boiardi a deschis in Cleveland primul sau restaurant – Il Giardino d’Italia – care a si devenit faimos pentru sosul de spaghetti. In fine, sosul era bun, asa ca s-a vandut in draci in toata lumea sub brandul aproape cunoscut si azi: Chef Boyardee.
Retineti toate lucrurile astea! Pare viata unui bucatar banal care stia sa faca spaghetti, apoi a devenit antreprenor, iar azi a dat numele unei conserve cu bulion.
Dar nu e asa! In Ohio, Columbia, oamenii au facut o petitie -cu mari sanse de reusita – pentru a darma statuia lui Columb si a o pune in loc pe a lui Ettore Boiardi, caruia ei ii zic
Chef Boyardee pentru ca nu s-au prins ca intre brand si nume e o mica diferenta.

Peste 500 de ani, la ora de Istorie, copiii tai vor trece in doua randuri peste Columb, care nu va mai fi descoperitorul Americii (controversat oricum), ci un banal capitan de vas, cam ca Basescu. Numai ca ultimul e mai smecher ca a reusit sa ajunga presedinte.
Asta vor invata la ore copiii copiilor tai si urmasii urmasilor urmasilor vostri. Vor da examene din viata lui Ettore Boiardi, vor face materia numita „Cum a asezat furculitele si cutitele Chef Boyardee”.
Urmasii urmasilor tai nu vor invata despre cel care a descoperit America, dar vor invata cel care a descoperit bulionul la cutie, un om care acum vi se pare la fel de banal ca dr. Oetker, dar care a suferit ingrozitor pe vremuri pentru ca a fost nevoit sa ii prepare cina unui presedinte american rasist, Wilson.

Cititul desteapta! Ai oferta:
“Cronicile


Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *