Maria Grapini. Mare admiratoare a lui Dan Voiculescu si trimisă de romani sa ii reprezinte la Parlamentul European.
Tare, nu?

grapb

Să ne “ajezăm” putin, vorba doamnei Grapini. Si să ii lăudăm calitatile.
Această fiinta reprezinta Romania aproape pe gratis. Că este o patrioată.
Serviciile doamnei costă cam 6200 de euro/lună plus  9120 de euro diurnă in 30 de zile (din care isi plăteste cazarea… )
În total, doamna primeste modica sumă de 15.000 de euro/lună.
Pentru banii ăstia de mizerie, doamna Maria Grapini ne face serviciul de a sta la Bruxelles, departe de cei dragi, si a se sacrifica pentru tară!
Bine, nu stă chiar departe de cei dragi, pentru că, din fericire, a fost lăsată să isi ia la Bruxelles o rubedenie, pe Tudor Mataragiu (fratele nurorii).
El se sacrifică pentru 3500 de euro pe lună, impreună cu alti doi asistenti.
In total, doamna Grapini are 6 asistenti (3 in tară si 3 cu ea). Faceti si dumneavostră socoteala. Foarte ieftin!
Intre două sedinte in plen, o impachetare cu alge si o cină cu ceapă si slană (fiindcă e patrioată), doamna Grapini ne face serviciul de a posta pe facebook:

gracsaas
E? Florile “infrumusetesc” casa.
Păi, ce credeati? Că doamna nu e in stare să inventeze cuvinte?
Credeati că nu are grijă de imbogătirea fondului lexical al limbii romane?
Păi, dacă ea, o romancă adevarată,  n-o face…cine să o facă?! Cine să se sacrifice pentru noi? Ea si Eminescu.
Cuvinte ca : “infrumusetesc”, “prouectul”, “ajezăm”, “inticmirea”, „exuderea”, “rezultstul”, “Rodia Montană” si “mimentul” reprezintă contributia eminentei cenusii Maria Grapini la imbogătirea limbii noastre.

grdssssssss

Inchei cu o veste exceptională:
Doamna Maria Grapini reprezintă si va reprezenta Romania la Parlamentul European
CEL PUŢIN PÂNĂ ÎN 2019.
Atunci, uitati-vă de 7 ori cand puneti stampila aia!!!

18 Comentarii la “Cu agramatii pe care i-am trimis la Parlamentul European ce facem?

 1. __Vali says:

  I think you’ve missed one, „exuderea” (first citation, I guess she meant „excluderea”), unless there is actually such a Romanian word with a meaning in this context, but I don’t think so!

 2. Pingback: Cu agramatii pe care i-am trimis la Parlamentul European ce facem? | Ziarul Profit

 3. Roxana says:

  Ar trebui să o învețe cineva că se pune spațiu după semnele de punctuație, nu înainte. Oare nu o deranjează la ochi? Și tot cineva ar trebui să-i spună să scrie cu diacritice, dacă tot reprezintă România…

 4. nico says:

  Majoritatea greselilor sunt „din tastatura”. Salariul ei si al asistentilor ei, impartit, ar ajunge „lejeareanu” pentru salariul a 20 de profesori sau doctori, care chiar fac ceva pentru noi sau copiii nostri!

 5. robert says:

  Am și eu o întrebare. Care este greșeala la cuvântul „infrumesetesc”, folosit de Maria Grapini? Atenție, nu pretind ca as cunoaște gramatica limbii romane, întreb doar pentru ca nu sesizez greșeala și chiar sunt curios.

  • irinapop says:

   Greseala cu „infrumusetesc” este aceeasi cu „almanahe”: aceste cuvinte nu exista in limba romana. Deci „duamna” Grapini nu este numai olimpica la romana, dat este si o inovatoare stralucita. Ca si Marian Vanghelie. In limba romana corecta ar fi o exprimare de genul „florile infrumuseteaza casa”. Dar ce mai conteaza?! Oricum „duamna” Grapini ne reprezinta perfect si este exact produsul celor care nu sesizeaza ca verbul a infrumuseta, la persoana a treia plural, se conjuga corect ei/ele infrumuseteaza. Esti un bun urmas al „duamnei” Grapini la Parlamentul European. Asta daca nu cumva ceea ce ai postat a fost o gluma al carei caracter amuzant mi-a fost imposibil sa-l sesizez.

 6. Antisecsu says:

  Madam Grapini a primit un sal traditional, din partea ES Ambasadoarea Rep. Indonezia la Bucuresti. Nestiind cum sa se „infrumuseteasca” cu acesta, madama a promis sa-l atarne drept perdea de dush.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *