Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

Pe mine ma plictiseste Nicusor Dan. Cea mai grea pedeapsa pentru mine ar fi sa ma pui sa il ascult o ora. De la o ora in sus, as alege sa imi petrec timpul intr-o inchisoare de minima siguranta, uitandu-ma la un petic de cer, prin gratiile de la 4 metri de pamant.
Daca o sa ajunga in finala cu Firea (adica al doilea in sondaje), il votez pentru ca, sa fim seriosi, l-as vota pe primul om de pe strada, daca ar ajunge acolo. Mai prost primar n-are cum sa fie!


Revenind, azi am vrut sa il ascult pe Nicusor. Pentru prima data dupa multi ani, am simtit nevoia sa aud ce naiba vrea sa spuna omul ala atat de important incat Firea si-a trimis vicegorila, apoi masinile de gunoi sa il bruieze. Azi, la conferinta din strada a lui Nicusor, gunoierii au primit ordin de la sefu’ sa claxoneze. Pe principiul:
-Mergeti si faceti scandal sa ii stricati chermeza lui Nicusor, altfel va dau afara ca ne ia Firea contractul, mana in mana cu primarul de la 5!
Sunt convins ca soferii aia au fost pusi sa faca asta, probabil amenintati. Din proprie initiativa nu s-ar fi dus, sunt sigur ca si pe ei ii adoarme Nicusor. Aici se cere prima ancheta: cine i-a trimis? I-a santajat, i-a amenintat ca ii da afara?
A doua ancheta ar fi pentru folosirea unor utilitati – PLATITE DE NOI – in scopul electorale. Sa le zicem „electorale”, desi mizerabile ar fi mai aproape de adevar. Ancheta, vinovati, amenda, poate chiar dosar, toate cele. Asa ar fi normal.
Acum, voi va dati seama ce caracter are umanoida numita Gabriela Firea, daca se dedulceste la astfel de actiuni? Mai sunt bucuresteni atat de tonti incat sa o voteze pe fiinta asta?
Din pacate, raspunsul e da. Abia asta e problema.

 

Cititul desteapta! OFERTA lunii:


“Cronicile


Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *