Daciana Rudan, o romanca din Italia-Lombardia, zona aflata in carantina, intervievata de Libertatea, spune: “Nu înțelegea la început ce se întâmplă. Și-a dat repede seama că vecinii ei își pregătesc bagajele să fugă de carantină. Era un mix, nu știu câți erau români, câți italieni. Dimineață m-am uitat la mașini. Cel puțin dintr-un bloc de 80 de familii, 15 au plecat cu siguranță. Statistic vorbind, fiind 177.000 de români în Lombardia înregistrați legal, dacă facem un calcul procentual, poți să realizezi câți din cei care fug din calea izolării sunt români. Și dacă italienii se duc la rudele lor în sud, din necunoștință de cauză, românii unde se duc? Se duc în alte orașe ca să poată lua avioane să se întoarcă fiecare în România. Vreau să fac un apel la bun-simț pentru românii din diaspora care poate sunt prinși de frică și de psihoza carantinei. Carantină nu înseamnă nici un sacrificiu extraordinar, faptul că nu mai ieși seara în oraș, gătești acasă și nu te mai plimbi pe la mare și pe la munte nu mi se pare un așa mare sacrificiu. Sunt o persoană care iese, activă social și am și eu copil care merge la grădiniță și nu mi se pare un sacrificiu.Un apel la calm pentru a opri acești oameni care încearcă să scape de carantină, poate că vor fi și oameni din România care se vor trezi și le vor spune prietenilor și rudelor să stea în Italia până se liniștesc lucrurile”.

Acum nu vreau sa fiu alarmist, dar va dati seama cati oameni au plecat din Lombardia inspre restul lumii? Cati dintre ei vin in Romania?’
Ce e atat de greu sa respecti cateva reguli simple pentru a avea grija de ceilalti?
Spalati-va bine pe maini si respectati regulile de carantina. Daca si la noi va fi carantina intr-o zi, tot ce trebuie sa facem e sa stam linistiti o vreme pana trece si sa respectam restrictiile. Din bun-simt. Asta e tot.

Citeste! Oferta:

“Cronicile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *