Pe la 8 ani m-a bagat doamna Mariana in sedinta. Dolofana, cu obrajii mereu rosii si luciosi, lucra la cofetari din Titan si era ingrijorata din pricina faptului ca ii cumparam doi cartofi pe zi. In fiecare zi, dupa scoala, ma prezentam cu tot maruntul din pusculita. Trei lei si 25 de banuti per bucata. Nu ajungeam niciodata cu ei intregi pana la iesirea din cofetarie, ii haleam in picioare.
M-a luat de manuta doamna Mariana si m-a dus in spatele cofetariei, unde era superbul laborator, care servea si drept casuta pentru o simpatica familie de sobolani si multe alte familii de gandaci maronii. Frisca aia, care ma facea sa salivez cand o vedeam aruncata in scarba peste savarina, era fabricata intr-un lighean rosu insaubru care avea ceva galben lipit pe margine, posibil frisca veche de un an. Piscoturile zaceau pe o bucata de ziar, cremele erau prin tot felul de ibrice si pe pereti, iar intr-o galeata alba si cu smaltul sarit, din aceea din care dadea bunica apa vacii, tanti Mariana arunca resturi si le amesteca cu lingura. Stangea cu podul palmei toate firimiturile de pe masa, de pe scaune, toate rebuturile care n-au incaput in placinta cu mere, in amandine, tot ce se prelingea pe langa tava direct in cuptor. Plus ca tot ce se invechea in vitrina ajungea in galeata aia. Crima!
-Vezi toate mizeriile astea expirate si de la toate prajiturile? Acum le tocam, punem niste zahar in ele, le dam cu cacao deasupra si asa iese prajitura aia de o manaci tu zilnic, da? Nu mai manca atat porcaria asta ca faci Hepatita, ca mine!
Si mi-a ramas in minte, de la 8 ani, imaginea aia cu galeata alba ciobita pe margine, in care se faceau cartofii mei.
Apoi a scuipat in palma, a bagat mana in laturile alea si a nascut un cartof. Atunci, in ziua aia, am invatat o importanta lectie de viata: daca iti place sa mananci ceva, undeva, orice, niciodata nu trebuie sa intri in bucatarie! Niciodata! Nu trebuie sa te intereseze cum se face, cu cat stii mai putin, cu atat e mai bine!
PS: ce prajitura credeti ca mi-am luat azi?
Pana duninica ai oferta: ambele volume, 39 de lei😱❗️❗️❤️
O dragoste din alta lume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *