Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

1. Pentru ca barbatul tau e scrofa domesticus. Sau porc.
Ca sa nu generalizez: aproape toti sunt porci. Au mai ramas vreo cateva mii de exemplare impecabile care nu insala, dar ele sunt de plastic si prin vitrinele magazinelor.
2. Pentru ca barbatul tau e un copil, iar tu esti o masinuta.
Oricat ar parea de matur, in mintea lui e ca un pustan care are o masinuta pe care o iubeste. Dar, cumva, in timp, masinuta se mai zgarie, se mai pune praful pe ea, mai uita sa ii spuna ca il iubeste…
3. Pentru ca se plictiseste si are nevoie de noutati.
Cei mai multi barbati care insala sunt cretini. In sensul in care insala o femeie misto cu una mai uratica. Si toate se intreaba de ce. Pentru ca are nevoie de ceva nou sau pentru ca fata cea noua ii acorda atentie. Baietii astia mari, desi par duri, au nevoie sa ii intrebe cineva in fiecare zi daca au papat, daca si-au schimbat scutecul, daca au luat pantalonasi curati…

4. Pentru ca tu il iei prea repede.
Sigur ca e misto sa il cunoasca pe tac-tu, pe ma-ta si toate rudele de la tara. Sigur ca si lui ii place la sprit si la gratar. Dar nu l-ai vazut cum se ingalbeneste la moaca atunci cand matusa il intreaba de copii? Nu e pregatit, face pe el.

Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta


5. Barbatul tau e prea slab sa spuna „NU”.
Stiai de cand l-ai luat, nu? Doar tu l-ai invitat in oras. Daca o femeie frumoasa ii face avansuri, el nu mai gandeste cu creierul. Sangele se scurge tot, iar organul preia controlul. NU e in stare sa refuze.
6. E bou! I se rupe de tine.
Pur si simplu nu da doi bani pe tine. Nici pe altele. De aia insala cu tot ce prinde, cand prinde, cum prinde. E ca un sport, ca mersul la sala, numai ca are alt antrenor in fiecare zi.


7. Tie ti se rupe de el.
Daca il consideri o marioneta buna sa cumpere lapte, sa aduca partea lui de bani in casa si sa schimbe becul, in sinea lui e praf. E ca un catel ranit. Se va duce, mancand pamantul, dupa prima femeie care ii va arunca un oscior.
8. Vrea s-o rupa cu tine.
Ii e greu sa iti spuna, pentru ca asta ar insemna o confruntare. Sau, in cel mai fericit caz, un SMS cu un raspuns dur. Barbatilor nu le plac confruntarile, mai ales cand ei sunt, in mod clar, de vina. Atunci insala. si mai e ceva: barbatilor nu le place sa stie ca fosta lui e cu cineva. Asa ca o lasa asa o vreme: el cu alta, tu in fum si ceata.
9. Vrea sa isi faca harem.
Este visul secret al fiecarui barbat: un harem in care toate femeile se inteleg intre ele. O nuanta: femeile nu trebuie sa se fi nascut din mame, ci din fructe de mango sau sa fi venit cu barza. Soacrele sunt excluse din harem.


10. Stie ca n-o sa pleci.
Atunci insala. Isi permite orice. E ca si cum icearca in fiecare zi un alt fel de mancare, dar se intoarce mereu la ciorbita de acasa. Prostia ciorbitei e ca ea il asteapta calda, pe aragaz, tot timpul.

Oferta carti:
“Cronicile


ro. se comanda si prima carte, Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta

De Silviu Iliutacronicipebune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *