Home / (Pro)stirea zilei / De ce dispretuim “spalatorii de funduri si ingrijitorii de batrani” din Diaspora.

De ce dispretuim “spalatorii de funduri si ingrijitorii de batrani” din Diaspora.

Transpira dispretul continuu in multe postari despre Diaspora, in care romanii sunt numiti “spalatori de funduri si ingrijitori de mosi.”

E ca si cum ar fi cel mai rau lucru din lume ca ai grija de un batran.
-A, asta ingrijeste o baba!
Echivalent cu : “ba, nu te apropia de el, are ciuma si inca un virus care te face albastru, iti apar bube, apoi explodezi.”
Cred ca as fi in stare sa fac aproape orice meserie, in afara de macelar, calau, medic si “ingrijitor de mosi”. Ultima, pentru ca e grea,
e o meserie care cere sa fii foarte tare, sa ai nervi buni, iar eu n-as putea face asta pentru cineva din afara familiei.

Asa ca, de unde atata dispret fata de “spalatorii de funduri”? Am ajuns sa spunem cu mai mult respect: “e la Londra baiau’, face ce smenuri cu masini furate”, decat “are grija de un batran.”
In curand, medicii care fac colonoscopii vor spune, pentru a nu fi judecati de romani:
-A, sunt peste 8 ore pe zi si mai vand niste droguri in timpul liber. Ma gandesc sa ma fac si ucigas profesionist, de aia am halat alb, sa nu ma murdaresc de sange.

FOLLOW SI LIKE PE FACEBOOK: Silviu Iliutacronicipebune


Toate trei volumele SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Fragment: „Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.”

 

Check Also

Doamna Carmen Dan, o vindecati si pe matusa mea?

Doamna Carmen Dan, am observat ca imediat ce ati imbratisat-o pe jandarmerita s-a si facut …

2 comments

  1. Meh cred ca nu ai inteles substratul acestul dispret, nu este vorba neaparat despre jobu in sine pe care il au oamenii respectivi. Eu personal am un dispret urias pentru diaspora, pentru ca cel putin in orasul meu vara este un dezastru complet, toti care se intorc acasa nu fac decat sa se faleasca cu masinile lor, sa conduca agresiv si iresponsabil, sa vorbeasca vulgar si sa vandalizeze tot ce prind… in alte cuvinte, nu dau deloc dovada ca s-au civilizat in occident, ci exact opusul. In mall ii vezi cu arogante mereu, vorbind mai tare decat toti ceilalti ca sa arate cine sunt ei si ce-au vazut ei prin occident, cu toate ca mare parte din ei sunt certati pana si cu sapunul. Am inclusiv rude prin Italia, Spania, si vesnic se lauda cu realizarile lor si cu sume uriase de bani obtinute acolo, dar din niste oameni educati si cu bun simt, au devenit niste scursuri de oameni. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca peste tot vara am avut experiente neplacute cu soferii cu numere de Anglia/Franta mai ales, am fost sicanat in trafic, luat la bataie etc. Din partea mea sa plece definitiv, sa nu se intoarca nici macar la vot sau proteste, pentru ca nu avem nevoie de sustinerea lor sau de opinia lor. Prefer oricand un satean care-a trait aici de mic copil, care stie ce inseamna respect, bun simt, igiena corporala, onestitate etc. Stiu ca generalizez prin acest raspuns, pentru ca sunt convins ca sunt si oameni extraordinari pe acolo, dar majoritatea lasa de dorit…. Inchei prin a mentiona ca nu sustin nici un partid politic, nu sunt fan Iohannis, Dragnea, Soros, Ciolos sau orice alte natii politice….

Lasă un răspuns