Home / (Pro)stirea zilei / De ce e bine sa ai caine, in caz de cutremur.

De ce e bine sa ai caine, in caz de cutremur.

Am citit peste tot, pe internet, cum animalele au facut minuni. Inainte de cutremur, niste broaste au iesit pe strazile unui oras american, avertizandu-i pe oameni. Nu mai zic de gaste, care devin agitate. Gainile nu mai fac oua, cu cinci zile inainte de zgaltaiala! Dromaderii scot sunete infioratoare, iar porcii incep sa se bata intre ei.

Nu am nicio oratanie de mai sus, dar am un caine. Dimineata am avut o discutie serioasa cu el.
Pe internet scrie ca „toti cainii incep sa latre din senin, simtind pericolul. Apoi incep sa alerge in diverse directii, aiurea, si incearca sa evadeze din zona de pericol.”
I-am citit cainelui meu toate cele de mai sus, convins fiind ca o sa inteleaga. Stiu, o sa ziceti ca sunt nebun. De parca nu vi s-a intamplat niciodata sa vorbiti cu animalele…
I-am spus ca aseara, in timp ce trebuia sa alerge ca sobolanul prin casa, el dormea ca porcul. Si in loc sa urle ca un lup, el sforaia ca un  hipopotam. I-am adus aminte si ca la cutremurul precedent, in loc sa ma avertizeze, el se juca ca prostul cu soseta si ii curgeau balele pe parchet. A fost o discutie lunga si serioasa, la finalul careia cainele meu s-a intins cu cracii in sus si a cerut sa fie scarpinat pe burta. Cred ca s-a umanizat, in pana mea!
Si mai cred ca e vina mea. Cumva, am dat gres:  cainele meu nu poate fi pe post de sirena, in caz de cutremur. O fi de la mancare? Sau e atat de destept, incat are ceasul reglat la cutremure de peste 7 grade.
Nu are rost sa ne agitam degeaba, nu? Esec! Incercam cu pisica.

„Pisicile devin foarte agitate inainte de orice zgaltaiala, miauna si isi cauta un adapost. Apoi fug imediat din zona pericolului, mieunand infricosator. Pisicile te avertizeaza imediat cand urmeaza un cutremur!”
Asa credeam si eu, cand am vazut azi dimineata ca lipseste pisica. Macar un animal din casa asta e normal si isi face treaba!
Pisica este in siguranta, a fugit departe si s-a adapostit. Destept animal! Asa as fi crezut si acum, daca nu as fi gasit-o dormind in sifonier, invelita cu o esarfa facuta franjuri. Macar nu pot spune ca e proasta: s-a invelit singura.
In concluzie:
Pisicile si cainii sunt excelenti in caz de cutremur! Va pot avertiza la timp, va luati familia si scapati de pericol. Pisicile si cainii sunt niste eroi! Animalele de companie sunt salvatoare!
Nu si ale mele. Ale mele dorm ca porcii.

PS: O sa incerc si cu un dromader. Ste cineva de unde pot lua unul? Mai intai as vrea sa ii fac o proba.

„Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta. Costa 39 de lei si se comanda online de pe site-ul www.bookzone.ro.

Fragment din cartePatul fecioarei era cel de sus, deasupra Alionei, o basarabeancă zdravănă de 0.12 tone.
-Crezi că au adormit? o întreb.
-Carmen, da. Dar Aliona nu, că încă nu a început să vorbească în rusește.
Am început să ne sărutăm în liniște printre sforăiturile lui Carmen.
Iar eu, mi-am trimis mâinile în expediție pe corpul ei.
Pfoai, ce excursii! Ce ținuturi noi am descoperit în noaptea aia! Zone tropicale umede, munți și dealuri pe unde nu mai călcase picior de bărbat.
Apoi podișul, unde fusese cândva o junglă amazoniană. Și pe care nici măcar Soarele nu-l văzuse până acum.
Nu mai știam nici cum mă cheamă, eram transpus tot în Manualul de Geografie al Ameliei.
I-am dezbrăcat bikini roz pe care îi văzuse toată Politehnica și am început să explorez cu grijă Marele Canion din Slobozia.
-Mai ușor cu mâna, Tăntălăule, ca îmi vine să gem, îmi șoptește la ureche.
-Bine, gemi!
-Nu pot, Aliona e trează. În pana mea!
Așa că mi-am chemat mâinile din expeditie și m-am mulțumit cu sărutări.
-Trebuie să îmi zici ceva trist, m-am încins prea rău și vreau să îmi treacă până adoarme, îmi zice.
-Mâine am predare la corporație. După ce facem dragoste, mă duc să termin câteva grafice.
-Nu așa de trist, Iubire, că îmi trece de tot.
Aliona aia era de comă! Trebuia să îi pun ceva în apă ca să adoarmă! Mă gândeam să bat pe la ușile căminului, să dau șpagă cuiva și să o mut acolo.
-Uşide becu’! Uşide becu’! urlă Aliona.
-Gata, doarme bestia? o întreb pe Amy.
-Nu încă, asta e în basarabeană. Îi intră lumina de la felinar
în ochi.”
aaa

Check Also

Carmen Dan a gasit un discurs in priza.

Doamna Carmen a gasit un discurs in priza si l-a postat. Sigur nu este scris …

3 comments

  1. Hehe, chiar ma uitam si analizam si eu pisica, aseara, imediat dupa cutremur ( a durat foarte putin, nici nu am apucat sa gandesc daca e cutremur sau sforaie motanul)…Aceleasi ganduri le-am avut si eu, parca citisem ca animalele simt si ne avertizeaza cumva ca urmeaza un cutremur…naaahhh, nici o treaba nu are motanul meu cu asa ceva…nici macar nu si-a clintit vreo ureche sau fir de mustata 😀

  2. Una din Bucuresti

    A fost cutremur??

  3. oras American

    Ce e ăla „oraș American”? Așa se numește orașul, American?

Lasă un răspuns