Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

 


Un primar din Dambovita a dat liber la construirea de case si hoteluri pe Platoul Bucegi.  (Pro Tv)


Teoretic, daca romanii ar fi austrieci si ar respecta strict reguli de arhitectura si de protectie a mediului, daca s-ar face doar cabane deschise turismului, NU locuinte, nu ar fi neaparat ceve rau. Practic, in urmatorii ani veti vedea pe minunatia aia de platou case roz, popice la ferestre, kitsch peste tot, mult inox si termopane. Fiecare cioclu care va da o spaguta la primarie va face acolo ce va dori muschiu’ lui, cum a vazut el in India. Fiecare nevasta parvenita cu pretentii de designerita va face o casoaie mediteraneana, sa ii aduca aminte de Grecia, si o va vopsi in roz bombon, mov sau frez, in functie de dispozitie. Fiecare meltean din administratie sau politica isi va trage acolo o casa frumoasa de sticla, ca poate intr-o zi o transforma in cladire de birouri de inchiriat. Si toti vor gasi o cale romaneasca sa deverseze reziduurile undeva in apa raului, sa umple natura cu tampoane, ambalaje si sticle de plastic. Nici dracu nu va respecta regulile!

De fapt, e o crima! Sa dai liber romanilor sa construiasca intr-un parc natural e o dovada de prostie. Acum, azi, un primar incompetent si spagar a dat liber: distrugeti muntele!
Iar noi stam iar ca prostii. Pentru asta ar trebui sa iesim in strada! Pentru asta ar trebui sa se activeze DNA! Pentru mizeria asta ar trebui sa dam jos din functie un primar prost si incompetent! O facem?

 

Silviu Iliuta

CITITUL DESTEAPTA! Carti la oferta. Click pe poza:

Cronicile unui barbat de Silviu Iliuta

 

INCA MA MAI GASITI AICI: Silviu Iliutacronicipebune
Ia carti, sunt bune la facut cornete! SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Poza: Facebook


FRAGMENT:

„Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.

CARTI, DE AICI.

 

 

 

 

Acum poti FACE COMANDA PENTRU NOUA CARTE, „AM GASIT UN TITLU”, pe www.bookzone.ro. Transport gratis, daca iei si „Toate titlurile bune au fost date”
Daca ai chef sa citesti, comanda pachetul aici sau telefonic: 031-433.51.65
P.S Se livrează și internațional.

Tot de pe www.bookzone.ro. se comanda si prima carte, Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta

De Silviu Iliutacronicipebune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *