Silviu Iliuta
Visul meu, doamna Tu(ta)rcan, e sa ma pensionez la 98 de ani, nu la 70! Sa ma bucur si eu de batranete ca omu’, sa ies pe plaja cu doua gagici de 30 de ani dupa mine, care sa imi toarne in pahar perfuzia, cu lautarul cantand o cubaneza. Visez sa am toata ziua un trabuc bun in gura, iar in jurul meu sa defileze chelnerii cu platourile de branzeturi si carnuri afumate.


Iar gagicile alea, care stau cu mine numai sa imi pape pensia de 349 de euro de la statul roman, sa imi povesteasca cum canta ala, pentru ca eu n-o sa mai aud nimic, si sa imi arate in ce directie e marea albastra, pentru ca eu n-o s-o mai vad. Apoi sa imi arunce trabucul, sa imi dea peste mana cand vreau sa apuc o carnita si sa imi sopteasca suav la ureche:
-N-ai voie!

#altatutadelanpnl

5 thoughts on “Doamna Turcan, visul meu e sa ma pensionez la 98 de ani, nu la 70!

  1. aradean says:

    Cum puii mei sa nu intelegi ce a vrut sa spuna Turcan? A fost o declaratie destul de simpla, ea nefiind in stare sa foloseasca fraze pompoase…da in cazu’ asta femeia zicea de dezbatere publica…Tu, altii ca tine+pensionarii o transformati in tragedie nationala! Eu nu stiu o faceti intentionat pentru click-uri ampulea?

  2. Zev says:

    Silviu, nu ca o apar pe Turcan, ca o plac cam cat pari sa o placi si talica, dar sevpoarta si in alte parti. Bunaoara, la mine in batatura este o chestie care se cheama Productivity Commission, care zice cam ca Turcan. N-au prea mult succes, fiindca stanga e ideologic opusa, iar dreapta, cand e la guvernare, nu risca voturile celor n prag de pensionare. Argumentul principal al alora de la Productivity Commission este – speranta de viata a crescut semnificativ, deci pe cale de consecinta si numarul de ani de munca trebuie sa creasca proportional, asta pe fondul unei piramide demografice cu fundu’n sus. Parerea mea este ca asta e o speculatie, ceea ce conteaza este numarul de ani de munca pe care ii ai in spate, nimic altceva. Ai muncit destui ani incat sa ai in contul de pensie destui bani inca sa nu depinzi de serviciile sociale platite de stat? Okay, pensioneaza-te, e o optiune personala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.