PSD a votat ieri noile reguli gramaticale pentru alegatorii partidului. Astfel, dupa modelul postarilor pe facebook ale lui Victor Ponta, se vor implementa urmatoarele.

p2Comunicat PSD:
1. Dupa venirea PSD la putere,acordul subiectului cu predicatul va deveni facultativ. Vom da o ordonanta de urgenta in acest scop.
Pentru cine nu intelege ce inseamna „facultativ”, traducem: poti sa zici „ei e buni”, „pesedistii este destepti”, „s-a copt strugurii” si „oamenii care citeste mult se prosteste!”.

pontsa
2. Dupa modelul Ponta, care pune „i” cand si cum vrea, toti oamenii vor putea scrie cu cate litere „i” vrea muschiu’ lor! PSD va inlatura din Manualul de Gramatica regulile stupide care iti spun cu cati „i” sa scrii. Spre exemplu: „copiii”.
Daca sunt votanti PSD care nu au inteles, traducem:
Daca ai un copil, scrii „am vazut copi”. Daca ai doi, scrii „am doi copii” (e corect, dar treaba ta!).
Daca ai trei, vei putea scrie „am trei copiii”.
Daca ai patru, scrii: „acasa la mine este patru copiiii.”
De la 5 copiiiii in sus, scrie cu cate litere „i” vrei.
p4

3. Pentru a usura viata alegatorilor, „a fi”, ” a sti” si alte verbe care se termina in „i”, se vor scrie toate cu un singur „i”, la toate modurile si timpurile. Dupa ce PSD va ajunge la putere, vom inlatura din Manualul de Gramatica modurile verbelor: infinitiv, indicativ, conjunctiv, imperativ, etc…
Pentru alegatorii care nu inteleg ce sunt alea moduri: stati linistiti si votati, oricum le anulam!

„Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta. Costa 39 de lei si se comanda online de pe site-ul www.bookzone.ro sau telefonic, la numarul 0314382822.

Fragment CARTE: „-Pi*da mă-sii, iar bruiază semnalu’ nenorociții ăștia de securiști! F*tu-i în cur pe mă-sa!
El e tata. Ani de zile m-am chinuit să înteleg ce vrea să zică. Chiar și când am inteles cuvântul cu “f”, tot nu pricepeam cum voia tata să f*tă în cur un securist pe care să îl urce în spatele mamei lui.
-Întotdeauna securiștii ascultă ce vorbești la telefon, bombănea tata și dădea volumul radioului mai încet.
O bună bucată din copilărie am crezut că un securist este un pitic care locuiește în interiorul telefonului nostru. După ce adormeau ai mei, mă trezeam noaptea, ridicam receptorul și șopteam:
-Hei, securistule, ai mâncat azi? Ești bine? Vezi că tata vrea să te fu*ă în cur mâine! Vrei să îţi dau un fursesc și să-ţi citesc o poveste, securist mic?
Mama n-a ințeles niciodată de ce receptorul telefonului nostru era plin de firimituri dimineaţa.”

matza

Paginile mele: „Toate titlurile bune au fost date”cronicipebunesilviu iliuta.

4 Comentarii la “Doctorul Ponta si limba romana.

  1. Pingback: Doctorul Ponta si limba romana. – Stiri.US

  2. penelelistu' says:

    Frate, daca tot te apuci sa dai lectii de gramatica, macar ai bunul simt si citeste ce-ai scris: ” care pune “i” cand ci sum vrea”….”ci sum” vrei sa credem ca nu-i pupi in…”sur” pe ceilalti…care-or fi aia…hai ca am facut si print-screen ca sa nu corectezi si sa ma acuzi dup-aia ca sunt „omu’ lu’ Ponta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *