Home / (Pro)stirea zilei / Domnule Hagi, va rugam sa mai faceti copii!

Domnule Hagi, va rugam sa mai faceti copii!


“Cronicile

Domnule Hagi, cred sincer ca aceasta e singura cale sa ne simtim si noi mandri ca suntem romani atunci cand mergem pe afara.

Intamplarea face ca ma aflu intr-o tara araba, am intrat intr-un magazin cu un prieten, iar vanzatorul m-a auzit vorbind in romana. A venit la mine, mi-a pus mana pe umar si mi-a zis:

-Roman? Bravo, Hagi!
Ma gandeam ca a facut facultate la noi, stie de Gica sau baga vrajeli turistice. Dupa care completeaza:
-Ianis, Ianis, haroso player (incurca putin limbile). O la la!

Va spun, domnule Hagi, ca mi- crescut pipota in mine de bucurie. Si m-am gandit ca daca tot suntem reprezentati de prosti din toate partile, doar sportul ne mai spala.  Si cred sincer ca singura cale e sa faceti mai multi copii pe care sa ii cresteti ca pe Ianis. Sau macar sa ii antrenati la academie.

Si am sa va dau doi dolari, ma simt dator. Dupa ce mi-a zis de Ianis, arabul mi-a povestit cateva faze din meci. Un meci pe care nu l-am vazut, dar am inteles ca Ianis ii aducea aminte de Gica Hagi, ca mai e un roman care dribleaza bine de tot, ca tragem de la diatanta, ca jucam spectaculos, ca Florinel Coman a prins o si mare  si ca portarul Angliei e prost. Va spun ca se intampla ceva cu generatia asta. Sau nu ni se pare doar noua.

Oferta, noua carte:


Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

Check Also

Barbatii au suflete de copii!

Azi, in Pipera, la chioscul de ziare, cafea scumpa, pufeti, biscuiti si chestii vegane la …

2 comments

  1. Factor important a fost si decizia frf de a obliga cluburile sa introduca in primii 11 cel putin un jucator sub 21 de ani.
    Dar, Academia Hagi de abia acum incepe sa se dezvolte la nivel European. Acum incep sa ajunga copii din generatia nascuta dupa 2000.
    Felicitari si respect pentru Hagi. O sa fie cea mai tare Academie cel putin din estul Europei, dar de ce nu? Si una dintre cele mai mare academii din Europa.

  2. Minunat cum sportul e un limbaj universal. Nu neaparat sa fi facut Hagi mai multi copii, ci de ar fi promovati acei jucatori care au ambitie si talent, nu gloable ce freaca banca pe la echipe din europa si nu numai. Am vazut jucatori foarte buni si in liga a 2-a , pe ei nu ii vede nimeni? In nationala mare sunt promovati doar acei jucatori ce sunt pe cale sa fie vanduti si astfel poate le mai creste cota.

Lasă un răspuns