Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

E o moda la romani: sa isi injure sportivii. Ba e Halep, ba e Catalina Ponor.

Cum au o perioada mai proasta, toti sacalii din presa le canta sfarsitul. Daca ma gandesc mai bine, nici nu imi dau seama cum Simona a putut ajunge pe locul 1 in lume fara sfaturile pretioase ale lui Banciu. Probabil ca nu l-a ascultat, de aceea a picat pe 8.  Sau cum Catalina a castigat medaliile de aur, fara sa invete tehnicile de antrenament de la CTP. Fetele astea sunt romance si au ajuns pe primele locuri in lume. Fara ajutorul vostru, al tuturor frustratilor, ci prin munca lor. Intelegeti asta? Prin mii de ore de antrenament greu, prin ambitie.

Stiti in cate domenii e Romania  pe primele locuri in lume, bai, priceputilor?
Nu imi vine in minte nimic…
Avalansa de mizerii si dejectii jurnalistice despre sportive, in ultima  vreme, a insemnat asa:
-Tecau si Mergea sunt niste prosti ca nu au castigat in turneul…
-Dragulescu e expirat, ce dracu’ cauta acolo?
-Halep a picat, de pe locul 2 mondial, pe 5. Ce ratata!
-Ponor e o baba fitoasa de 29 de ani. Cum sa reprezintea ea Romania?
Dragi ziaristi, pe scurt:
1. Daca Dragulescu si Ponor sunt mosi si babe…
Ati facut vreo campanie mare pentru ajutorarea Centrelor de Copii si Juniori? Singurele care pot produce sportivi. Nu ati facut!
Ati sarit ca arsi cand fetele de la scrima si-au platit singure deplasarile la campionate? NU! Ati preferat sa scrieti stiri despre iubita lui Dodel. Sunt mai multe stiri cu pitipoance in ziarele de sport, decat stirile cu sportive in sine.

2. Daca sportul romanesc este distrus, voi cum l-ati ajutat?
Va vindeti ziarele si emisiunile tv de pe urma lor. Ati ridicat vreodata vocea sau v-ati folosit vreodata pixul pentru a ajuta sportul? Ati incercat sa faceti o campanie despre salile de sport distruse, despre cluburile in paragina? Despre juniorii care se spala cu apa rece, la cismea?
Ati avertizat vreun Ministru al Sporturilor? Sunteti de la Presa, nu?
Va spun eu: chiar daca ati facut-o, ati facut-o timid, in articolase mici de pagina 17. In rest, ati scris despre blondele lui Mutu, Bianca Dragusanu si iubirea lui Crudu cu un fotbalist obscur. Ani de zile jurnalele de sport incepeau cu o stire despre Jiji Becali, continuau cu o bomba sexy, iubita de fotbalist de mana a treia, apoi iar stire cu Jiji, care isi calarea masina in fata stadionului si o lovea cu ranga in table.

Tuturor celor care ii critica pe sportivi, dar nu au facut ABSOLUT NIMIC pentru ei, le da raspunsul Catalina Ponor. Desi nu-l merita:

4 6

Zilele astea v-ati scos. Ati trecut  de la „Bravo Simona, romanca noastra!” la „Slabă Halep, nici măcar nu e romancă!” si de la „Baba aia de Ponor” la „Bravo, Ponooooor!”

Nu va este, ba, rusine?!


“Cronicile


Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

INCA MA MAI GASITI AICI: Silviu Iliutacronicipebune

Aceasta care urmeaza e o reclama pentru carti. Daca te deranjeaza, imagineaza-ti ca sunt bijuterii, haine sau vibratoare.  Toate trei volumele SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

FRAGMENT:
„Discutia cu instructoruil meu de sport:
–Cum te cheamă?
–DĂ-NUȚ! Matahala aia cu părul până la fund avea, până la urmă, un nume de ursuleţ drăgălaş.
–DĂ-NUȚ, cărţi citeşti?
–NU! De curând, nu!
–De când?
– Acum am douăzeci şi opt. Ba nu, douăzeci şi şapte. Şi nouă! De la opt ani. Adică de aproape douăzeci şi cinci de ani.
–Douăzeci şi unu.
– Aşa e! Eşti deştept! Noi, antrenorii, numărăm mult, dar în sensul celălalt, în sus. Cu scăderea e greu.
– Dănuţ, dacă vrei să slăbesc, eu vreau să citeşti. –Am citit o dată! FRAM!
–Ursul Polar?
–DA! A fost TRIST-Ă! –Tris-tă!
– DA! Era închis la circ. Fram era închis!
Si incepe sa planga… ”

CARTI, DE AICI.

<blockquote

7 Comentarii la “E o moda la romani: sa o injure pe Halep!

 1. dan says:

  Foarte adevarat! Asa a fost intotdeauna, nu doar in gimnastica, ci cam in toate sporturile olimpice. Bularca la lupte, Linca la box, Tomescu si Balas la atletism, Lipa la canotaj, Silivas si toate marile campioane la gimnastica, Vlad la haltere, Covaliu la scrima etc.(sa-mi fie cu iertare, nu vreau sa jignesc pe nimeni, nu am putut sa-i numesc pe toti, mi-ar lua o saptamana pt a-i scrie). Multi sportivi au concurat peste nivelul de varsta recomandat, tocmai din cauza faptului ca nu a avut cine sa-i urmeze. In ultimele vremuri chiar nu a fost cine sa duca mai departe atletismul romanesc olimpic si ne intrebam de ce nu mai avem campioni. Oare de ce? Din cauza conditiilor si a interesului manifestat de catre forurile superioare, dar si a indiferentei personale (im)pertinente!

 2. Una din Bucuresti says:

  Dupa cum am mai scris pe undeva, jucatorii de tenis nu-si reprezinta țara decit la cupa Davis. In rest joaca pentru ei, pe banii lor si pentru bani. Sigur, tara din care provin, sau in care traiesc si se antreneaza, este afisata linga nume, dar ca fapt divers.
  Nu urmaresc comentariile din presa la adresa Simonei Halep, dar am ris cind am citit ca nici macar nu e romanca. E machedoanca (aromâncă) ca si mine, dar fiind probabil la a treia generatie in Romania, nu cred ca mai conteaza. Bunicii ei, sau strabunicii, depinde, au venit probabil din Grecia sau Bulgaria, ca si bunicii mei, cu schimbul de populatie si cedarea cadrilaterului in 1940. Am unchi care au luptat impotriva comunismului, au stat prin puscarii si au fost torturati. Petre Țuțea a petrecut ceva timp cu aromanii prin puscarii, ii considera „foarte” romani ?

 3. o femeie says:

  Ei, sunt unii pe care nimic nu ii multumeste: nici ca a luat locul 1 nici ca a nu a luat locul 1, ba ca ploua prea mult ba ca nu ploua prea mult, etc. Si nu i-am inventat noi romanii, au si alte natii Nemultzumitii_pe_vecie ai lor.
  haideti sa nu le mai dam importanta si sa ne bucuram de ce avem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *