Patru englezoaice erau la piscina hotelului, intr-o seara. Una isi luase casa in Spania si sarbatorea cu prietenele ei. Vorbarete, de gasca, cam la 70 de ani fiecare. Au dat noroc cu un pahar de rom si mi-au spus ca neaparat trebuie sa vad vulcanul, ziua. E la 3700 de metri, dar ele nu urcasera mult pe jos. Au inchiriat online o masina si au mers doua ore, la pas.Mi-au zis ca vin de vreo trei ori pe an in Tenerife, dar abia asteapta sa iasa la pensie inca o prietena, care ramasese in UK. Intentionau sa stea cel putin doua luni pe an aici si doua luni in Ibiza. M-au intrebat daca am gasit vreun restaurant bun in Santa Cruz, mergeau la shopping a doua zi. Si neaparat sa merg la balene, in excursia aia de patru ore! O doamna avea 74 de ani, mi-a zis, iar celelalte 72-73. Tinerica din UK inca nu facuse 70.
M-am inveselit mult atunci, acum doua saptamani, gandindu-ma ca daca esti istet, exista viata si dupa 70.

Azi m-am intristat. Am vorbit cu o vecina de la ai mei. Garbovita, cu basma, m-a abordat cu politica. Ma urmareste pe Facebook, ii citeste fata ei, ea e prea batrana sa invete cu telefonul. O enerveaza toti, toti sunt hoti si fura. Nimeni n-o sa faca nimic. Acum nu se maresc nici pensiile, cica nu sunt bani, i-au furat. In zece minute am aflat ca nu curge apa calda, e sparta o teava. Un vecin de la doi a luat-o razna, iar ea ii bate in calorifer. I-au intarziat pensia ca nu a lucrat Posta de Sarbatori.
Are 63 de ani.

In zece minute s-a dus dracu toata buna dispozitie si toata speranta pe care mi-au dat-o englezoaicele.
Da, exista viata si dupa ‘70! Dar nu la noi.

One thought on “Exista viata si dupa 70 de ani! Dar nu la noi.

  1. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri, in perioada 20 – 26 ianuarie 2020?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *