Home / (Pro)stirea zilei / Am gasit 100 000 de euro din averea lui Liviu. Chiar aici, in masina iubitei!

Am gasit 100 000 de euro din averea lui Liviu. Chiar aici, in masina iubitei!

Aceasta e masina iubitei lui Liviu Dragnea. Bugetara. Ea, nu masina, care valoreaza multi bani.
(poza: Cancan)

Esti o fata muncitoare.
De cand te stii ai invatat pe branci. Ti-ai tocit coatele prin scoli, iar parintii tai ti-au pus painea pe masa.
Din salariul mamei, abia iti ajungeau banii pentru scoala. Manuale suplimentare, flori catre profesori, uniforme…
Din ce muncea tatal… traiati in fiecare zi.
Dar ai indraznit sa crezi!
Intr-un tarziu ti-ai luat primul serviciu. Pentru ca, nu-i asa, traiesti in Romania, ai dat vreo 100 de interviuri. Nu aveai pile.
Cand ti-ai luat prima masina ai dormit in ea de fericire. Un Opel Corsa, pornea intotdeauna la a patra cheie. Si nu prea mai avea o usa. Dar era a ta! Masina ta! Pentru ca tu ai indraznit sa crezi in tine! In visul tau! Ca poti sa traiesti mai bine in Romania, fara grija zilei de maine.
Apoi ai facut 24 de ani, 25, 26… banii din salariu abia daca iti ajungeau de pe o zi pe alta. Nici prin gand nu iti trecea sa faci vreun copil. Cu ce sa-l cresti?
Greu…
Dar tu ai indraznit sa crezi!
Ai ajuns la un salariu de 400 de Euro, ca acum. Mult? Putin? Destul cat sa iti platesti cu el  o garsoniera ieftina in Militari. Daca imparti cheltuielile cu doua colege de camera, iti raman si bani de mancare.
26 de ani si viitorul nu suna bine. De la o zi la alta te zbati sa traiesti. Ca un roman de rand. Ca noi.
Cand, deodata, s-a ivit o raza de soare. A fost ca o minune! Ai indraznit sa crezi si s-a intamplat.
Ai intalnit un batranel, asa le ziceai tu astora cu 30 de ani mai mari, generos. Unul care a crezut si el in tine si care avea salariul putin mai mare: o mie si ceva de Euro. Proaspat divortat, sau in curs sa fie proaspat divortat, teleormanean si cu mustata din 1950. Poate 1960. Iti aducea aminte de bunicu’. Liviu.
L-ai cunoscut mai bine si… toate problemele… s-au dus! Ca prin minune!

r600310

De cand esti iubita lui Liviu Dragnea, garsoniera ta, luata cu chirie, s-a transformat, ca prin minune, in locuinta de lux. Masinuta ta care nu mai pornea a disparut, iar in locul ei a aparut peste noapte un bolid de lux. (Din salariul tau de 400 de Euro, ti-ai fi luat masina asta peste 1200 de ani. Daca nu ai fi baut apa).
Ca prin minune, tu ai reusit! Asta e calea! Ai indraznit sa crezi in Romania si ai izbandit!

OFERTA DE TOAMNA: 3 carti=59 de ron.

 

 


FOLLOW SI LIKE PE FACEBOOK: Silviu Iliutacronicipebune

 

Toate trei volumele SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Fragment: „Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.”

 

 

  

De Silviu Iliutacronicipebune

De Silviu Iliutacronicipebune

Citeste si: POVESTI PENTRU OAMENII MARI.


Fragment:
„La patruzeci și puțin de ani, ești fix la jumătate. Nedefinit. Prea tânăr pentru a plânge sau râde la amintiri. Și prea bătrân ca să nu ai mii de amintiri la care să îți vină să plângi sau să râzi.
La patruzeci de ani, ești jumătate armăsar, jumătate mârțoagă. Nu aș vrea să spun care jumătate îmbătrânește mai repede, asta diferă de la om la om. Deși în mintea ta te crezi încă un armăsar, copiii încep să te vadă că pe o mârțoagă. E dubios. Cea mai tristă zi de până acum a vieții mele, în ceea ce privește vârsta, a fost acum câteva veri, când urcăm într-un lift cu o fată superbă.
Cam douăzeci și ceva de ani, mirosind extraordinar, împrăștiind miros de primăvară, ca în reclamele proaste la detergent. Bucle blonde, manechin pe orice podium al lumii, dar nu din ăla costeliv și ofilit. Picioare până la Cer, terminate cu doi norișori perfecți, care se întrezăresc prin fusta scurtă și mulată, și ochi de căprioară flămândă. Asta în cazul în care ar exista căprioare cu ochi verzi. Genul cu care ai vrea să stai două ore în lift, apoi să schimbați numere de telefon. După care să mai stați doi ani, în alt lift. În plus, îți zâmbește toată.
– Sărut-mâna, domnule Iliuță!
Și te lovește. Prima lovitură de ciocan vine în moalele capului. Doare.
– Bună.
– Eu sunt fata lui Relu, nu mă recunoașteți? Caut un apartament în zonă. Eram mică atunci când ne-am mutat din cartier. Stăteați la mansardă, în casa de peste drum, iar eu la blocul de lângă.
A doua lovitură este direct în moalele celuilalt cap. Tare, drept la țintă. Brusc, îți dai seama că, oricât de armăsar te-ai crede, ai patruzeci de ani de istorie în spate. Pruncii pe care îi vedeai acum aproape douăzeci de ani au intrat la facultate și îți zic „Sărut-mâna, nenea“?
La mijlocul vieţii, eşti pierdut în spaţiu. Tu tot mai speri că
într-o zi o să te trezeşti şi cineva îţi va spune că ai zece ani. Şi că treaba asta cu îmbătrânirea a fost o glumă proastă, iar mama te strigă chiar acum: „Grăbeşte-te că întârzii la ora de mate’!“

– Mergeaţi în părculeţ cu mine şi cu tata, până să ne mutăm.
– În părculeţul din spate?
– Da! Îmi cam plăcea să mănânc nisip.
– Ți-a prins bine la creștere…
– V-aţi amintit? Mai ştiţi? Ce mai face tanti Amy?
Asta a fost a treia lovitură. Căprioara a lovit drept în suflet, cu cel mai ascuţit cuţit care s-a inventat vreodată: cuvântul.
– E bine. Hai pe la noi, o să se bucure să te vadă!
– Vin! Cum să nu! Ce îmi plăcea când mă dădeaţi în leagăn!
Realizezi că ai devenit un pervers atunci când începi să ai fantezii cu fete pe care le știi de când erau embrioni. Subconștientul tău îți spune că mai ai maximum zece– cincisprezece ani de erecție în viața asta și te îndeamnă să acționezi până nu e prea târziu. Ultima șansă, fraiere!
La patruzeci de ani, îți dai seama că momentul în care erai în scutec este la egală distanță în timp cu momentul în care vei fi în scutec. Și mintea ta face, fără să vrei, primul pas spre Ce bine era pe vremea mea!
– Hai, intră! Cred că mai avem cacao cu lapte.
Pi*da mă-sii de viață!”

 

Check Also

E normal?

1. E normal sa iti curca, dar cel mai rau e cand iti gaina. Dai …

4 comments

 1. Domnule Silviu Iliuta

  Constat cu stupoare ca te doare ca nu esyi in locul domnisoarei care-i tine de utat lui Dragnea…
  E viata ei si o traieste cu cine doreste. Pricepi?
  Nu fi invidios pe ea sau pe Dragnea. Nu e singurul cuplu din lume in care difetenta de varsta este mare. Astea sunt vremurile.
  Sa nu uit: nu sunt fan Dragnea. Dar ce ai scris este o MIZERIE IMEMSA. Cu ce drept scrii astfel de lucruri?
  E viata lor. Alegerea lor. Nu ii judeci tu. Nici eu. Dumnezeu ne judeca pe toti.
  Sincer, ma asteptam sa fii un tip al acestor vremuri. Din pacate, gandirea ta este cam de epoca feudala.
  Repet, ca sa pricepi, alegerile in viata sunt alegerile fiecaruia.
  Cred ca esti gelos pe domnisoara ca nu esti in locul ei. Cred ca esti gelos pe Dragnea. Ai ceva probleme de mentalitate.
  Iti reamintesc ca sunt n astfel de cupluri pe pamant.
  Sa-i lasam in pace!
  Pricepi? Articolul tau e unul mizerabil. Nu vreau sa te fac precum scrii, dar ai o problema. De caracter.
  Cred ca poti sa-ti revezi atitudinea. Inca mai poti!
  Succes!

 2. Hai ca asta i buna.Fata nu trebuie sa va dea explicatii, este viata ei, face ce vrea si este normal ca, Dragnea daca si desface slițul sa si desfaca si punga , are din ce individul are bani din venituri nu trebuie sa va dea explicatii , faceti va treaba acolo cu tel drum ul , cu fata ce aveti ?Azi maine scoateti o lege cine cu cine are voie.Dragnea este un barbat divortat , sunt liberi amindoi sa si traiasca viata cum vor.

Lasă un răspuns