In noaptea de 23 spre 24 ianuarie, aici, in acest hotel caruia cei mai multi bucuresteni ii zic “cladirea aia cu cafenea la parter”, s-a hotarat dubla alegere a lui Cuza ca domn al Tarii Romanesti, de catre fruntasii Partidei Nationale.

Hotelul Concordia, despre el e vorba, e in Centrul Vechi-strada Smardan, fosta Germana, iar pana prin 2010 putea fi vazuta la intrare o inscriptie care spunea ceva despre valoarea lui istorica.

Constantin Bacalbaşa, memorii: “un culoar adânc cu bolţi avella, conduce la scara de lemn, plasată pe partea stângă. La etaj, holul larg distribuie uşile de acces spre camere şi apartamente. Aici se află apartamentul nr. 5, cu o cameră mare de 36 mp, în care se spune că a avut loc istorica dezbatere din noaptea de 23-24 ianuarie 1859”.

Tot cronicile vremii spun ca “Hotelul Concordia era  bijuterie cu 90 de camere, frecventata de burghezi si de straini, avand cele mai fine preparate frantuzesti.”

Asa, asta era pe vremuri. Azi fatada arata groaznic, iar curtea din spate arata asa:

Politicienii posteaza azi pe retelele de socializare mesaje patriotice despre Unire, despre Cuza. Noi infigem steagurile in taxi. Tanti Firea infige steagul in poarta primariei. Corporatistii infig betele de schi in partie, iar bugetarii infig mandria in postarile de pe Facebook. Ne mandrim toti, e 24 ianuarie! 

Doua incendii au trecut peste hotel, a fost plimbat de comunisti pe la ICRAL, care l-a decorat in stil PCR. Apoi a fost castigat de un strain, vandut unei firme private, cazut.

Azi este intr-o stare deplorabla.

Bun: deci ne batem cu pumnii in piept ca am facut Unirea, dar romanii, cei mai multi, nu dau doi bani pe acest loc. In orice tara nornala la cap, statul cumpara hotelul, iar era tranformat intr-un Muzeu al Unirii. Poate-s visator.

Dar eu, daca as fi politician roman/primar al Bucurestiului sau om care a trecut pe la Ministerul Culturii, nu as infige nicaieri steagul Romaniei azi. Ci as pune capul in pamant si m-as declara incompetent national.


7 Comentarii la “Hotelul Marii Uniri-monumentul incompetentei nationale.

 1. zen says:

  „Tara este a celora ce cred in ea” – daca tu ai pune capul in jos declarandu-te infrant, atunci este a celora care stiu sa lupte pentru ea! Hotelul este in dezastru, dar exista, deci se poate recupera! O vor face cei care spera, au incredere, sunt oameni, sunt ROMANI!

 2. busuioc costica says:

  ce vreti de la un primar provenit din antene care a facut firme ale primariei declarate ilegale de justitie,i-mi pare rau de capitala tarii dar sunteti fraieri alungati-o la valea hogii com.lipova jud. bacau,pacat ca un liceu din bacau poarta numele unui matematician ruda cu ea!

  • Zev says:

   Costica, paragina o pre-dateaza pe Firea, deci ea ar trebui sa imparta gloria cu toti
   primarii care au precedat epoca pe care cu justificata mandrie (local) patriotica o numim ‘Epoca Firea’.

 3. Pingback: Hotelul Marii Uniri-monumentul incompetentei nationale. | Cronici pe bune – Emisiunea Reporter Cetăţean Live Miercuri si Duminica de la ora 22,00

 4. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri, in perioada 20 – 26 ianuarie 2020?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *