„Buna ziua, as vrea si eu un mester popular care sa imi execute si mie niste lucrari mici si de lemn. Poate sa fie si un tamplar.
Pe scurt, am nevoie de urmatoarele bucati:

Sagrada Familia
As vrea sa o faceti din lemn de tei cu parchet pe jos, cam la 5m pe 5, putin mai mare decat o sauna.
In loc de turnuletele acelea de piatra lucrate senzatonal puteti pune niste barne de lemn. Si renuntati la scarile interioare ca nu mai e loc.
Asta e special pentru domnul de la Taxi, ca il admir. Sa se simta si el bine intr-un spatiu mic.
Eu nici  nu stiu cum de prostii astia de spanioli il gasesc pe Dumnezeu intr-un spatiu atat de mare si cu multa piatra! Ei nu stiu melodia?!
c2

Apoi, Domul din Milano.
Mie mi-a placut mult cand l-am vazut. Dar acum, dupa ce toate vedetele din videoclipul Taxi mi-au spus ca „Dumnezeu prefera spatiile mici”, mi-am schimbat parerea. Mi-e si rusine de mine ca am umblat prin lume sa le vad, zau asa! Auziti, dar, de curiozitate: vedetelor din videoclip oare le-au placut catedralele astea mari cand le-au vizitat?
In fine, le-as propune italienilor sa isi traga ei un Dom mai micut asa, cat o cabana de vacanta. Cam cat aia in care iti tii sculele de gradina. Eventual, sa il faca pe roti ca sa se plimbe cu el prin lume. Sa nu mai mergem noi tocmai pana acolo!
c1

Si Canterbury Cathedral ar merge, cam la 4m pe 4, plus dependinte. Catedrala din Valencia ar incapea asa intr-o cutie de 2 m x 2. In care i-as inchide pe toti cei care au cantat.
Sa se simta si ei bine.
Credeti ca e vreo problema daca Dani Otil si Banica stau in acelasi loc?

SmlCanterburyCathedral2

 

Valencia-cathedral

Si, la final, febletea mea, Vatican City.
Domnule, cu asta nu m-as complica deloc: as trage niste dusumele de la Ikea si doua-trei barne!
In 5 m pe 10 inghesuim si Palatul Apostolic si Capela Sixtină și muzeele Vaticanului, dar și celelalte clădiri.
Pe bune! Daca iese ieftin as lua chiar doua bucati.
In loc de picturile lui Michelangelo punem un sticker cu un smiley face.
Si aia e treaba!”

vatic

crearea-adam

11 Comentarii la “Imi dati si mie un Vatican din asta mic si de lemn?

 1. simona says:

  Mda, numai ca lor le-au luat cam 100 de ani ca sa le connstruiasca si foarte important: nu au fost construte cu bani de la buget! O mare diferenta.

  • Silviu Iliuta says:

   Asta e alta discutie. Ar trebui construita din bani de donatii, evident! Dar nu s-a pus problema asta, ci unde e sau nu e Dumnezeu? In spatii mari, mici sau in noi? Sau peste tot? So…

   • roger watter says:

    Chiar ma intreb oare ce ati vrut sa spuneti.
    Vreti un Vatican in Bucuresti; vreti musai o cladire a carei constructii se bazeaza pe megalomania de care da dovada distinsa BOR in ultima perioada? Vreti neaparat inca o constructie fara rost care sa apara in Bucuresti? Il cautati pe Dumnezeu in const ructii?
    V-ati gandit macar o secunda cati oameni au crapat pentru cacaturile de constructii enumerate de dvs? V-ati gandit o clipa ca Dumnezeu nu are nevoie de nicio cladire si ca nicio cladire ridicata in lumea asta nu reliefeaza iubirea si respectul fata de Dumnezeu?
    V-ati gandit o singura clipa ca singurul altar de care se bucura Dumnezeu este sufletul omului si ca singura jertfa de care are nevoie este jertfa de sine a credinciosului?
    Domnule Silviu Iliuta, cu tot respectul, vreau sa va adresez o ultima intrebare; ce nevoie are neamul asta prapadit de inculti si bouleni de matracuce si dobitoace, de popi infumurati si orbiti de patima bogatiei; ce nevoie are neamul asta de o asemenea cladire?

    • david gilmore says:

     Sa inteleg ca faci parte „din neamul ala prapadit de inculti si bouleni de matracuce si dobitoace, de popi infumurati si orbiti de patima bogatiei ” ?
     Si inca ceva , numele corect este waters , nu watter.
     Daca vrei sa stii , cu adevarat , ce nevoie are neamul Asta de o asemenea cladire , o sa afli.

  • roger watter says:

   Ba, cu tot respectul; tot dintr-un fel de buget proveneau. Erau din banii castigati de pe urma iobagilor, serbilor, taranilor, mestesugarilor. etc ce munceau pt tot felul de smecheri care ii guvernau. Toate bisericile ca institutii sunt niste lepre. Nu in biserici salasluieste Dumnezeu si nici in marea majoritate a popilor

 2. Mee'mee says:

  Din pacate, in majoritatea tarilor carora apartin catedralele enumerate, noi, romanii, mergem ori sa ne scolim, ori sa ne tratam noi si/sau copiii nostri, ori sa ne cladim o viata mai buna, ori….Si, culmea, toate astea le facem pt ca in Ro nu avem cum. Intelegi ce vreau sa zic?

  • victor says:

   Intelegem ca vrei sa zici ce? Biserica e datoare sa construiasca spitale, scoli etc? DA! O face de pe la 1200 in ROmania. Prima scoala, primul spital etc. Sa nu mai zic ca in ultimii 26 de ani ROmania nu a construit un spital sau o scoala, un casa de asistenta sociala sau un azi de batrani. Ghici cine a construit? BISERICA!

 3. Magda Militaru says:

  Cata dreptate ai Silviu… vorba ta cand se buluceau pe bani grei sa vada capodoperele astea europene….ba chiar si din lumea-ntreaga. Sa vezi poze pe conturile de socializare ce si-or mai fi pus cu grandorile…Ipocriti.
  Ai ca ma ambalez 🙂

 4. Alecu says:

  Nu inteleg de ce faceti asemenea comparatii, cand noi ca neam si ca dezvoltare suntem cu 50-100 de ani in urma celorlalte popoare care au parte de mega constructii bisericesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *