Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

.

Rata de imbolnaviri creste pe masura ce curentul „Jos Masca!” devine tot mai puternic. Cu cat apar mai multi imbecili, influenceri sau nu, cu atat mai multi oameni par convinsi ca virusul asta e o gluma a lui Orban si ca ei nu trebuie sa poarte masca. Cu cat scade IQ-ul populatiei, cu atat creste rata imbolnavirilor.
La Vama Veche, distantarea e doar o vorba de la 1900 (ati citit cumva ca 1000 de oameni au fost amendati, iar localul inchis?), pe plaja la Tuzla se face hora. Salam presteaza la o nunta cu 300 de invitati, iar Politia zice ca e in regeula, desi imaginile spun clar ca legea e incalcata. De fapt, legea nu mai exista pentru romani, e zero.

 

N-am inteles nimic, suntem prosti cu strigaturi. Cu spume, cum ar zice baietii de prin Titan. La inceput, cand eram obligati sa stam in case, ne descurcam bine, aveam printre cele mai mici rate din Europa. Acum, cand depinde mult mai mult de noi, am pornit in viteza spte prima pozitie. Vom avea cel mai mare numar de bolnavi la milionul de locuitori, in scurt timp. Atat putem, asta ne este educatia, atat de duce capul acum. Mai mult nu se poate.
Niciodata n-am respectat reguli, iar asta se vede acum. Am construit cum am vrut, fara sa respectam nimic, aia de la primarii ne-au dat ,
in schimbul banutilor, ce aprobari am vrut, am tras gaze si curent cu spagi, la medic sarim peste rand, ca doar nu ne fac pe noi niste prosti care asteapta, mai ales ca il cunoastem pe medicul X. Regulile sunt pentru noi hartie igienica, in cel mai bun caz.

Ii rog pe desteptii care-s convinsi ca virusul Covid nu exista si noi nu trebuie sa ne protejam sa lase un comentariu mai jos, o injuratura – ca de obicei – apoi sa se blocheze singuri ca mie mi-e sila sa le citesc numele.
Multumesc!

Ps: Romania e la un pas de grupa de risc maxim, alaturi fe UK. In curand, nicio tara n-o sa ne mai primeasca. Adio, Grecia! O sa stam intre noi, cu granitele inchise, 10 ani. Pana ne invatam minte!

Cititul DESTEAPTA! OFERTA:

“Cronicile


Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

2 thoughts on “In curand, n-o sa ne mai primeasca nicio tara.

  1. vdcd says:

    Perfect! Sa stam 50 de ani asa! Ca doar majoritatii ii este dor de comunism. Granitele inchise, drepturile omului suspendate, cei fara masca 25 de ani de inchisoare, iar asimptomaticii la canal.

  2. GeorgianaL says:

    „Curajoșii” și adepții „jos masca” sunt rugați să meargă la secția ATI de la ei din județ. Pot cere permisiunea să arunce o privire și să respire timp de 20 de minute printre bieții oameni care sunt conectați la aparatele de ventilație.

    În altă ordine de idei haideți să facem o paralelă între masca și centura de siguranță, care ne poate salva viața. În unele cazuri nu a făcut-o, ba dimpotrivă. Culmea e că există și o lege care ne obligă să o purtăm atunci când conducem, ba chiar primim amendă și puncte penalizare chiar dacă nu e sigur că ne salvează viața.
    Recapitulare: Centura de siguranță ne poate salva viața, este obligatorie purtarea ei, suntem sancționați dacă nu o facem. Masca ține de.. spiritul nostru civic și.. cam atât!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *