Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

In curand, cei mai buni sportivi romani nu vor fi cei nascuti in Romania, ci in Diaspora. Avem gena de sportiv, nu excelam noi la calitatile fizice, asa cum o fac nordicii. Nu avem noi iutimea asiaticilor si nici meticulozitatea  nemtilor. Dar avem ambitie si, odata pusi intr-un sistem profesionist, putem avea rezultate mari.

Mi-e ciuda rau de tot cand vad asta:

Cand vad ca Bianca Andreescu, viitor nr. 1 al tenisului (n-am nicio indoiala) e sportiva canadiana. Mor de ciuda. 

Cred ca in urmatorii ani foarte multi sportivi mari vor fi nascuti in Diaspora. Pentru ca acolo au conditii, ai cluburi de sport, au stadioane, au un sistem profesionist. Ma uitam la cei care alearga pe marginea stadionului Dinamo, in buricul targului. Un stadion care arata ca in 1950 care sta sa cada. Citeam despre inotatorii care se antrenau intr-un  bazin cu rugina. De aia s-a si lasat marea inotatoare Diana Mocanu. Vad cata bataie de joc e la sporturile mai putin poulare decat fotbalul. Risti sa mori de foame, oricat de talentata voleibalista ai fi, e mai sigur sa te angajezi la un magazin decat sa faci sport.

Noi, daca l-am avea pe Ronaldo, probabil ca l-am face lsa se lase la fotbal la 12 ani, dupa al cincilea antrenament in care n-a curs apa la dusuri. Rar se mai dezvolta sportivi la noi, e mai mult intamplare. Cluburile serioase le numeri pe degete, iar ministerul de profil e o gluma proasta.

Acestea fiind spuse, sa ne bucuram pentru sportivii de origine romana pecare i-am pierdut si care in anii urmatori vor participa la

competitii pentru Canada, SUA, Germania, Uk, Franta..

Ramanem noi cu nationala de fotbal, revigorata partial de un Andone trait in Spania, care n-a jucat un meci in Romania. Ne uitam noi la nationala. Astia care nu adormim la meciuri, desigur.

Silviu Iliuta

CITITUL DESTEAPTA! Carti la oferta. Click pe poza:

Cronicile unui barbat de Silviu Iliuta


INCA MA MAI GASITI AICI: Silviu Iliutacronicipebune
Ia carti, sunt bune la facut cornete! SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Poza: Facebook


FRAGMENT:

„Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.

CARTI, DE AICI.

 

 

 

 

Acum poti FACE COMANDA PENTRU NOUA CARTE, „AM GASIT UN TITLU”, pe www.bookzone.ro. Transport gratis, daca iei si „Toate titlurile bune au fost date”
Daca ai chef sa citesti, comanda pachetul aici sau telefonic: 031-433.51.65
P.S Se livrează și internațional.

Tot de pe www.bookzone.ro. se comanda si prima carte, Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta

De Silviu Iliutacronicipebune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *